Наградиха най-добрите певци от фестивала „Мара Врачанка“

321
Наградиха най-добрите певци от фестивала „Мара Врачанка“
Снимка: Община Враца
Наградиха най-добрите певци от фестивала за стари градски песни „Мара Врачанка“. Първо място в категория „Групи“ бе дадено на квартет „Свищов“ и квартет „Бялата лястовица” от град Генерал Тошево, след тях се наредиха групите „Незабравка” от Кнежа, „Вдъхновение” от Полски Тръмбеш и смесена група „Волна песен” от село Долни Луковит, област Плевен.

Третото място остана за групите „Нежни звуци” от град Бяла, „Неразделни” от Вършец и „Костенски ритми” от село Костенец. Поощрителни награди получиха групите „Шарено герданче” от Враца, „Орхидея” при НЧ „Светлина” село Баница, „Бели акации” от град Чипровци.

Талантливи деца от Враца са участници в проекта “Твоят час“

Проектът „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания,...

В раздел  дуети - две първи места за Славка Петрова и Петър Петров от град  Полски Тръмбеш и Ценко Лазаров и Стефан Симеонов от село Долни Луковит. Второто място спечелиха  Цветана Роджева и Невенка Василева от  града домакин, а трето място е за дует „Малорад” от село Малорад.

Най-добрите при индивидуалните изпълнители са: първо място за Корнелия Александрова от град Бяла, след нея са Гюлдениз Гюнайдънова също от град Бяла и Динка Николова от Враца. Третото място бе за Митка Янчева от Враца.

Председател на журито бе певицата Бони Милчева, а членове - диригентите Димитър Панов и Томислав Аспарухов.

В тазгодишното издание на фестивала се включиха над 320 участници от 24 населени места от цяла България. Празникът на старата градска песен „Мара Врачанка” традиционно се организира и финансира от Община Враца.

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители