Наградиха призьорите от конкурса „Северно сияние“ в Русе

2676
Наградиха призьорите от конкурса „Северно сияние“ в Русе
Снимка: Община Русе
В държавната опера - Русе, се проведе гала-концерт и официална церемония по връчване на наградите в ХХII Международния конкурс за изпълнители на българска и популярна песен „Северно сияние“. Събитието се състоя на 14 октомври.

Концертът започна с рецитал на Тони Димитрова, която бе председател на международното жури, в конкурсните 13-и и 14-и октомври. След рецитала последва гала-концерт на лауреатите на „Северно сияние“- 2018 г., в който се включиха и танцьорите от танцово студио Freedom, носителят на Гран при „Северно сияние”-2017 - Ивана Бълдъркова от Свищов и поп певицата Жулиета Иванова. Последва церемония по връчване на наградените участници.

14-годишната Кристина Тодорова от Русе бе удостоена с най-голямата награда Гран при на „Северно сияние” - статуетка със символа на конкурса - лира, която е авторска изработка на скулптора Боян Мицов, почетна грамота и предметни награди. Кристина се състезава в конкурса в IV възрастова група – от 14 до 17-годишна възраст.

Сатира на Ники Урумов гостува в Малката Виена

Моноспектакълът на Николай Урумов „Лалугер“ ще бъде представен на сцената на Военния клуб от Сатиричен театър Русе. Срещата...

Наградите връчи жури в състав: директорът на конкурса маестро Вили Икономов, композиторът Хайгашод Агасян и Виорела Филип - изпълнител, вокален педагог и композитор от Букурещ, Румъния. Изпълненията на участниците в конкурса се оценяваха още от Светослав Лобошки - композитор и аранжор, и от самата Тони Димитрова. Специалната награда на кмета на Община Русе - грамота и картина спечели 9-годишната Лаура-Мария Данчу от Румъния. Имаше Специална награда на Вокално студио за поп и джаз „Икономов“ за „Комплексно представяне“ - почетна грамота и предметни награди, които отидоха при Весела Иванова от Свищов, и Специална награда на Сдружение „Грийн рок фест” – почетна грамота и предметни награди за Десислава Христова от вокално студио Angel Voices - Варна. Те участваха в IV възрастова група - от 14 до 17-годишна възраст.

В групата, от 5 до 7-годишна възраст, първа награда завоюва Магдалена Тодорова - от вокално студио за поп и джаз „Икономов” - Русе. От 8 до 10-годишна възраст победител бе Магдалена Георгиева от ВС „Икономов” - Русе. От 11 до 13-годишна възраст първото място бе разделено от Вилияна Иванова от школа за поп и рок изпълнители „Естрада” - Свищов и Галина Янева от вокална формация „Бънджи Сингърс“ - Варна. При най-големите, от 14 до 17-годишна възраст първа награда спечели Гергана Стоянова от Център за вокално и инструментално обучение „От До до Я“ – В. Търново, с ръководител Яница Русева.

Призовите награди и почетните грамоти и медали осигуриха Сдружение „Северно сияние” - Русе, а предметните награди – Avon - Русе. Конкурсът се организира от Сдружение „Северно сияние” с подкрепата на община Русе, ОП „Русе арт”, Младежки дом - Русе и Възрожденско читалище „Зора”.

 

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители