Нова социална услуга в Асеновград ще помага на хора с различни зависимости

6501
Нова социална услуга в Асеновград ще помага на хора с различни зависимости
Снимка: Actualno.com/Теодора Димитрова
От 01.05.19 г. в Асеновград ще заработи Център за социална рехабилитация и интеграция с капацитет 30 места. Това е делегирана държавна дейност на която годишния бюджет за издръжка е 97 000 лева, т.е. 30 потребители по около 3 200 лева. За настоящата година тази издръжка ще бъде в размер на близо 65 000 лева.

Центърът е предназначен за лица с различни видове увреждания, девиантно поведение, хора с различни зависимости, с емоционално-поведенчески проблеми, жертви на различна форма на насилие и експлоатация и други. В институцията ще се оказва почасова подкрепа, свързана с рехабилитация и социални и психологически консултации, съдействие за професионално ориентиране и реализация.

Спечелилите милиарди от наркотичната зависимост на САЩ имат патент за лекарство против тази зависимост

Използването на болкоуспокоителни (т.нар. опиоиди) се превърна буквално в легализирана наркомания в САЩ. Различни проучвания сочат кате...

Услугата ще цели придобиване на нови способности и самостоятелност на потребителите. В Центъра ще се провеждат консултативни и терапевтични дейности, обучителни практики, медицинска рехабилитация и други. Сред длъжностите, които ще бъдат разкрити за целта, са психолог, логопед, рехабилитатор, трудотерапевт. Услугата ще е продължение на дейностите, които се предлагат в Центъра за деца с увреждания, като ползваната за целта сграда ще е същата, в която се помещава Центърът за иновативни услуги.

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители