Оперните деятели в Русе искат промяна на механизма на финансиране

1056
Оперните деятели в Русе искат промяна на механизма на финансиране
Снимка: Община Русе
Държавна опера -Русе организира среща-дискусия с представители на институции, народни представители и синдикати, по повод изпратеното отворено писмо от колектива на институцията, в което са изложени нейните проблеми, възникнали при сега действащата методика на финансиране на Държавните културни институти. Тя ще се проведе на 22 октомври от 14.00 часа в зала „Филхармония“.

Целта е да бъдат внесени предложения за вземане на конкретни мерки и незабавни действия по спасяването на Русенска опера и финансовото обезпечаване на дейността й, в навечерието на нейния 70-годишен юбилей и отбелязването на 100 години оперно дело в град Русе.

Площад в Русе се превръща в ледена пързалка

Общинският съвет в Русе реши в днешното си заседание да изгради ледена пързалка на площад „Света Троица“. Съоръжението ще р...

Според запознати, макаер и наследеният от предишните ръководства дълг да бъде занулен, трябва да бъде променен механизма на финансиране на оперните театри, като се вземе предвид спецификата на всяка една опера и развитие на региона който обслужва, в това число по демографски, географски и икономически показатели. 

 

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители