Осигуриха вода за пиене и битови нужди в Лом

2877
Осигуриха вода за пиене и битови нужди в Лом
Снимка: община Лом
Жителите на Лом вече разполагат с бутилирана вода за пиене,  похвалиха се от пресцентъра на Общината. За битови нужди имат подсигурена вода в кв. Калето, кв. „Зорница“, на ул. “Веслец“№27. Хората, които живеят близо до Спортната зала, „Т Маркет“, на ул.“Славянска“ (до входа на поделението), на ул. „Иван Вазов“също могат да си налеят вода от пунктовете. Предвидени са водоноски и за паркинга пред болницата на ул. „Симеон“, кварталите „Младост“ ,„Стадиона“, „Младеново“, „Моминброд“, „Хумата“ и с. Добри дол.

Социалните центрове и институции се захранват с още две водоноски, каза пресаташето на общината Любомир Димитров. Всеки ден до 19 часа населението  ще може да си налее вода за  битови нужди, докато се нормализира подаването й в града. На помощ на ломчани се притекоха от Районните дирекции Пожарна безопасност в Монтана, Враца,Козлодуй,Вълчедръм, организации от Видин и Своге,които  осигуриха цистерните ,както  ВиК и много частни фирми.

Община Лом не дава гаранция, че водата ще дойде след седмица

Няма гаранция, че ремонта на водопровода в Лом ще бъде завършен до 7 дни, казаха от общинска администрация Лом пред кореспондент на Act...

На хората с увреждания, самотно живеещи възрастни, крайно бедни и други социално уязвими групи, питейната вода ще бъде доставяна чрез социалните институции, уточниха от общината. Все още не ясно дали ремонта на вододпровода ще приключи в обявения 7 дневен срок.

 

 

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители