Откриха детска площадка - полигон в кюстендилско село

2621
Откриха детска площадка - полигон в кюстендилско село
Снимка: ОД МВР - Кюстендил
Днес в с. Соволяно бе изградена площадка-полигон с цел запознаване на най-малките жители на селото с правилата за безопасно участие в движението.

Инициативата "Пътна безопасност за най-малките" е на кмета Пламен Илиев. Тя е резултат, постигнат с общите усилия на кмета, читалището, детска градина „Първи юни“, която има филиал в с. Соволяно.

Кметът Пламен Илиев подчерта, че партньорството му с Община Кюстендил винаги е било резултатно и отправи предложение към кмета Паунов, детската площадка-полигон да се ползва и от други детски градини.

Изградената детска площадка е съоръжение с улици, кръстовища, пътни знаци, светофари, пешеходни пътеки. Чрез игра, децата ще усвояват правила за безопасност. Обучението е общо дело на учителките от детското заведение и полицай от сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР Кюстендил.

Началото на откриващото събитие бе впечатляващо - бяха демонстрирани умения, познания за безопасност и тематична художествена програма. За успешното им представяне възпитаниците на детското заведение получиха Свидетелство за пешеходец, светлоотразителен ключодържател и прекрасна торта от читалището с пътни знаци.

Инспектор Бисер Стоилков, от сектор „Пътна полиция“, поздрави кмета на селото за инициативата, пожела безопасно участие в движението на малки и големи подчерта, че продължават срещи по пътна безопасност както в детските градини, така и с учениците до 4-ти клас в училищата на областта. Той поздрави учителките на децата за постигнатия резултат при представителното ползване на площадката-полигон, предаде за кореспондент на Actualno.com от града.

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители