Пиесата „Женитба по обяви“ - едно приключение за самотни хора

2715
Пиесата „Женитба по обяви“ - едно приключение за самотни хора
Снимка: "Actualno.com/ Гергана Цонева"
„Пиесата „Женитба по обяви“ е една сериозна комедия“ , каза Борислав Чакринов, директор на ДТ „Адриана Будевска" в Бургас.

Кое прави една комедия сериозна? Оказва се, че това е глобалната тема за самотата. „Това не значи, че няма комични и драматични моменти. Ситуацията в пиесата е крайна, но това не пречи на смеха. Публиката ще се забавлява и учи от поведението на героите, готови на всичко, за да не са сами“, сподели режисьорът Валентин Танев, който освен това играе в представлението.

„Да минеш под дъгата“ - премиера на Драматичен театър „Адриана Будевска“

Една пиеса на Питър Куилтър, която се играе на Бродуей, е поставена и на бургаска сцена. Режисьор на спектакъла е Борислав Чакринов, а ...

Автор на „Женитба по обяви“ е Миро Гавран, но както постановчикът, така и актьорите са импровизирали, дописвали и творили заедно с него.

Албена Колева, Тончо Токмакчиев и Валентин Танев участват в спектакъла. Героите им са самотни и емоционални хора, които се впускат в едно приключение пълно с абсурдни и крайни ситуации. В тях всеки може да познае приятел, близък човек или себе си. Защото всеки търси своята половинка и понякога пътят е дълъг.

За Валентин Танев това е седмото представление като режисьор. „Това не е било моя мечта, по-скоро колегите ме убедиха да го направя“, казва Танев. А актьорските си превъплъщения не може да преброи самият той.

Тази вечер е премиерата на спектакъла в бургаския драматичен театър „Адриана Будевска , а на 15 декември пиесата ще се играе в софийския „Театро“.

Малки актьори възраждат детския театър в Асеновград

Малки театрални таланти възраждат детския театър в Асеновград. Над 10 ученици на средна възраст начален курс показаха уменията си ...

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители