Plovdiv city card улеснява туристите

999
Plovdiv city card улеснява туристите
Снимка: Божилова
Община Пловдив предлага нова туристическа платформа- Plovdiv City Card, приложение с редица предимства и бонуси за хората, които искат да опознаят града и неговите забележителности. Гидът осигурява безплатен вход за девет от най-посещаваните обекти - това са три къщи в Старинен Пловдив, Античния театър и Малката базилика, както и Природонаучния музей, частната галерия "Филипополис" и двете експозиции на Тракарт. Картата предлага отстъпки и в ресторанти, стаи на загадките, картинг писта, боулинг - общо на 16 места. Вариантите да се ползва са два - пластика заедно с карта на туристическите обекти и мобилно приложение. Цената е разработена в два варианта- за възрастен и за възрастен с дете, като варира от 20 до 30 лв. 

През последните три години броят на туристите в Пловдив се увеличава, миналата година те са били 520 000 души, привличат ги не само забележителностите на най-стария жив град в Европа, тук се провеждат множество конгреси, фестивали, международни срещи, спортни състезания. Но независимо по какъв повод са дошли гостите, те намират време и да разгледат града, така че новото приложение ще ги улесни. Най-много туристи посещават Античния театър, оттам логично влизат и в другите интересни места в Стария Пловдив - къщите Хиндлиян и Клианти, възстановена миналата година Балабановата къща, галерия „Златю Бояджиев“. Най-много са туристите от европейските страни и от Балканите, но доста често могат да се срещнат и японци, гости от Латинска Америка. Повечето от тях са организирани в групи и са по- възрастни, но вече ги настигат и по-малките семейни групи, в които има и деца. 

В Пловдив е открито огнище на птичи грип

Открито е огнище на птичи грип в Пловдивска област и по-конкретно в село Чоба, община Брезово. Това предаде радио „Фокус”, ...

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители