Плувци от Русе с отлично представяне в международен турнир

767
Плувци от Русе с отлично представяне в международен турнир
Снимка: "Ирис"- Русе
В Бургас (кв. „Меден рудник“) се проведе IV международен турнир за ветерани по плуване на 25-метров закрит басейн. Плувците-ветерани на „Ирис”-Русе, които са комплексни шампиони на България за 2018 г., се представиха отлично, макар че бяха с непълен състав. През настоящата година те се състезаваха на международни турнири в Румъния, Тунис, Унгария, Кипър и в няколко плувни маратона.

Ветераните на „Ирис” успешно защитиха високото си ниво и отново завоюваха първи места в Бургас. Участваха 162 плувци на възраст от 25 до 91 години.

Златни медали в своите възрастови групи завоюваха Тодор Керчев-Паная, Веселин Василев и Петко Главинов (по 4), Никола Тодоров и Милка Попова (по 3), Димитър Котоманов, Златка Николова, Емилия Данева и Ия Ковачева (по 1). В челната тройка в различни плувни дисциплини се класираха и Ивелин Иванов, Камен Марков, Димитър Пеев, Евгени Маджаров, Николай Ханджиев, Пламен Георгиев, Юлия Бижева и Стефка Виденова.

В крайното комплексно класиране, при жените и при мъжете - ветераните плувци от „Ирис”-Русе заеха призовото трето място, след отборите на „Черноморец”-Бургас и „Албатрос”-Варна. 

 

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители