По план от март отпадат хартиените билетчета за градския транспорт във Варна

5013
По план от март отпадат хартиените билетчета за градския транспорт във Варна
Снимка: БГНЕС
Варненци вече няма да купуват хартиени билети за градския транспорт. От месец март пътниците ще плащат за пътуването си само с електронни карти и билети, съобщи кметът на града Иван Портних.

По думите на градоначалника, обаче, въвеждането на новата система можело и да се забави, както се забави и пускането на автоматизираната система за продажба на билети, която все още не работи на много места.

Невероятно - в България има цена на билет за градски транспорт 1 стотинка

В Търговище може да се возиш срещу 30 стотинки – по линии номер 10 и 4. Всъщност има и още по шокираща цена - по линия 11, от ква...

"Стремим се да запазим цената на билета за автобус във Варна, която е 1 лев, но това не е лесна задача. Още преди година, когато се е приела тази цена, за заплати в общинската фирма "Градски транспорт" са отивали 4 млн. лева. Сага общинският превозвач е монополист и фонда е четири пъти по-голям, а се очаква и да се увеличи с още 2 млн. лева тази година.", коментира още Иван Портних.

 

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители