Полицаи откриха сериозен арсенал в дома на тийнейджър

736
Полицаи откриха сериозен арсенал в дома на тийнейджър
Снимка: Pixabay
При полицейска спецакция в село Чомаковци, Червенобрежко е открит и иззет незаконен арсенал от оръжия, боеприпаси и дори машинка за пълнене на ловни патрони. Пушкалата са иззети от имота на 18-годишен жител на селото, съобщи днес Областната дирекция на МВР в Плевен.

Акцията била проведена на 18 октомври. Униформените претърсили имота на тийнейджъра. В спално помещение в дървена ракла е открита ловна пушка. От шкаф на секция пък извадили газов пистолет марка "Екол" без фабричен номер със свободна цев без фабрично поставена муфа и 18 халосни патрона за него. В дървена кутия попаднали на 37 ловни патрона с различна номерация на сачмите, а в кутийка от медикамент – на  метална муфа от газов пистолет. Иззети са още машинка, комплектована с всички аксесоари и детайли за пълнене на ловни боеприпаси, 5 метални кутии от кафе, пълни различни по номерация сачми, и 45 картонени гилзи за направа на боеприпаси 16 кал. Уведомен е дежурен прокурор. По случая е образувано досъдебно производство.

95 патрона боеприпаси са открити в банков клон в Кюстендил

В РУ-Кюстендил е подаден сигнал от банков клон в града, че в банкова касета са открити боеприпаси. При извършения оглед на място са из...

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители