Поставиха снимка на Северняшка сватба в Европейския парламент

9802
Поставиха снимка на Северняшка сватба в Европейския парламент
Снимка: БГНЕС
Снимка на уникалната Северняшка сватба в местността Леденика бе поставена в Европейския парламент. Кадърът е озаглавен „В сърцето на Европа “. Нейн автор е фотографът Асен Великов.

За присъствието на снимката от уникалното събитие във Врачанския балкан се похвали в социалните мрежи врачанинът депутат Марин Цветков. Снимката сватбения ритуал заема централно място в експозицията, пресъздаваща бита и традициите на българите. Едно такова присъствие пред сградата на подобна институция със сигурност би дало самочувствие и гордост на врачани, които втора година пресъздават този самобитен обичай сред природата, спазвайки повелята на дедите ни.

Експозицията „Бит и традиции в България“ е по инициатива на евродепутата Ангел Джамбазки и беше открита на 17 октомври. Заедно с нея в Брюксел намери място и презентацията, на български и английски език, на книгата „Кан Тервел - спасителят на средновековна Европа“ с автор проф. Георги Атанасов.

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители