Протестът в Благоевград се провали, съмнение за насилие в Кресна

2571
Протестът в Благоевград се провали, съмнение за насилие в Кресна
Снимка: actualno.com/Костадин Костов
Организаторът на протестите в Благоевград беше обявил пореден протест за днес в града от 12:30 часа. Паркингът пред ЮЗУ обаче остана празен, като на мястото имаше само служители от полиция и жандармерия. 

За сметка на това бе проведен мащабен протест в Кресна, който бе обявен за 6 часов, но приключи за около 2 часа. 

Пореден протест срещу управлението и системата "бонус-малус" в Ямбол

Граждани на Ямбол отново излязоха на протест срещу управлението в страната и предлаганата система за определянето на цените на задължит...

Протестът там започна след 14:00 часа, като протестиращите блокираха главния път Е-79 за около 15 минути. Впоследствие бяха отблъснати от служители на реда и продължиха със скандирания "оставка". Появиха се различни видеа в социалната мрежа, на които жители на града се оплакват от полицейско насилие. На мястото на протеста се събраха около 200 човека, които бяха дошли от Благоевград, Сандански и Петрич. 

В Благоевград усилено се говори, че проявата днес се е провалила, защото повечето хора планирали да отидат на мащабен протест, организиран от различни организации на 12 декември в столицата. Тогава се очаква масово участие на хора от югозапада, които да се борят за каузите, които вече на шест протеста защитават. 

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители