Първият Млад омбудсман в страната встъпи в длъжност

1943
Първият Млад омбудсман в страната встъпи в длъжност
Снимка: Община Стара Загора
Бетина Радева, единадесетокласничка от Гимназията с преподаване на чужди езици „Ромен Ролан“, е първият в страната Млад омбудсман. Тя и Калоян Максимов, неин заместникът и съученик, още с поемането на комуникацията между младежката общност и институциите обявиха и първата си инициатива - анкета, с която да разберат какво вълнува младите и от какво имат нужда.

Мандатът на Бетина и Калоян официално им беше връчен от националния омбудсман Мая Манолова, която подчерта, че е естествено инициативата за Млад омбудсман да тръгне от Стара Загора, “градът на активното и будно гражданско общество, на младите хора, които имат своите каузи”.

Манолова пое с автобус към Стара Загора, отваря и приемна във влака София-Варна

Взеха ми колата, за да се опитат да ме спрат да си върша работата, но това няма как да се случи. Това каза омбудсманът Мая Манолова, ко...

Инициативата за избор на омбудсман на Млада Загора е на старозагорския обществен посредник Надежда Чакърова-Николова, за която я вдъхновил и окуражил големия й син Михаил. Кандидатите бяха оценявани от 7-членна комисия, единодушно подкрепила Бетина Радева и Калоян Максимов за фаворити в конкурса.

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители