Скоро ще е готова оградата срещу фините прахови частици в Бургас

2049
Скоро ще е готова оградата срещу фините прахови частици в Бургас
Снимка: Actualno.com/Теодора Димитрова
Оградата, която има превантивна цел, по отношение екологията на Бургас, скоро ще бъде изградена изцяло. Височината и е осем метра, а целта е да спира разпространението на праховите частици, които идват от обработването на дървесина. Съоръжението е част от екологичните мерки, съгласувани с МОСВ, Община Бургас и РИОСВ Бургас.

За да бъде построено защитното съоръжение, се е наложило да бъдат отсечени тополи. Преди това е извършено обследване на дърветата, което е показало, че тополите са стари и загнили. Доказателство за това е самостоятелното падане на две от дърветата през миналата година, което за малко не предизвика инцидент.

Кои са най-посещаваните изложби, организирани от РИМ-Бургас?

Все повече са хората, които се интересуват от експозициите и събитията, които организира Регионалният исторически музей в Бургас. През ...

От "Кроношпан" планират на тяхно място да засадят нови дръвчета, които да образуват зелен пояс. Той ще включва подходящи за целта храсти и други, по-устойчиви растения , съобразени с климата и нуждите на района.

Следващата екологична стъпка на предприятието е свързана с изграждане на защитна стена и в източната му част.

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители