X
 
 

Туристическият бизнес подаде ръка на младеж с 95% увреждания

590 0
photo of Туристическият бизнес подаде ръка на младеж с 95% увреждания
Снимка: Actualno.com/Юрий Илиев
В туристическа агенция MG Travel от Русе, с радост и увереност, се определят като истински задружен екип. „Обслужването, което предлагаме на нашите клиенти и партньори е качествено, бързо и адекватно, благодарение на добрата комуникация между нас и нашите лични умения и познания в туризма“, това споделя Милен Герасимов, управител на агенцията пред кореспондент на Actualno.com.

Агенцията по заетостта стартира инициатива за назначаване на хора с увреждания във фирми, като стимулира работодателите за срок от 2 години със заплащане на заплати и осигуровки.

Милен Герасимов научава от Бюрото по труда, че има различни програми, които стимулират работодателите за наемане на хора с увреждания.

Диян Господинов пък е 33-годишенс 95% увреждания и след като гледа репортаж по БНТ се обажда на Милен Герасимов, а последният преценява, че Диян има качества за работата, за която му е необходим служител. Въпреки че е трудно подвижен след прекарана детска церебрална парализа, той ще поддържа сайта на агенцията. На 1 ноември той е назначен на работа след преминаване на курс на обучение.

Опитите на Дидо след дипломирането в Професионалната гимназия по икономика със специалност „Счетоводство" за траен трудов договор са несполучливи. Работи доброволно в Национална организация на хора с увреждания като „консултант достъпна среда и помощни средства“.

Явява се на различни обяви от интернет, но престоят му в Бюрото по труда продължава 8 дълги години. Въпреки формалностите, чудото този път се случва и собственикът полага усилия да назначи Диян на най-подходящата позиция. Това е приятно изключение, защото работодателите се плашат от закрилата на закона и сложните изисквания.

Милен Герасимов споделя, че след необходимите процедури и обучение от август до 1 ноември всичко е приключило благополучно за договарящите се страни. Обучението на Диян продължава, а назначението по програмата е за две години. Всички обаче са оптимисти, че след този срок и придобития той ще има постоянен трудов договор.

Работодателят е категоричен, че назначението на Диян не е просто подаяние, а е нормален взаимноизгоден акт. Милен Герасимов декларира, че търси подходящи курсове, където младежът да усъвършенства познанията си и да бъде все по-полезен за фирмата. Диян ще може да работи дистанционно и вкъщи. Управителят проявява пълно разбиране за неговите специфични нужди и смята в бъдеще да пригоди офиса за потребностите му.

Диян сподели във facebook: „Благодаря на Милен и на всички колеги за топлото посрещане ! Обещавам, че няма да съжалявате, че работим заедно! Знам какви усилия ми костваше да намеря добра работа и няма да пропилея шанса си !!!

Новите му колеги отговориха: „Добре дошъл в нашия екип, Дидо! Желаем ти успех!“

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители

0 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Дневен хороскоп за 16 февруари

Овен Днес може да бъдете по-смели в желанията ви. Потърсете си цел, която действително ще ви накара да се почувствате добре след покор...