X
 
 

Туристическият бизнес подаде ръка на младеж с 95% увреждания

604 0
photo of Туристическият бизнес подаде ръка на младеж с 95% увреждания
Снимка: Actualno.com/Юрий Илиев
В туристическа агенция MG Travel от Русе, с радост и увереност, се определят като истински задружен екип. „Обслужването, което предлагаме на нашите клиенти и партньори е качествено, бързо и адекватно, благодарение на добрата комуникация между нас и нашите лични умения и познания в туризма“, това споделя Милен Герасимов, управител на агенцията пред кореспондент на Actualno.com.

Агенцията по заетостта стартира инициатива за назначаване на хора с увреждания във фирми, като стимулира работодателите за срок от 2 години със заплащане на заплати и осигуровки.

Милен Герасимов научава от Бюрото по труда, че има различни програми, които стимулират работодателите за наемане на хора с увреждания.

Диян Господинов пък е 33-годишенс 95% увреждания и след като гледа репортаж по БНТ се обажда на Милен Герасимов, а последният преценява, че Диян има качества за работата, за която му е необходим служител. Въпреки че е трудно подвижен след прекарана детска церебрална парализа, той ще поддържа сайта на агенцията. На 1 ноември той е назначен на работа след преминаване на курс на обучение.

Опитите на Дидо след дипломирането в Професионалната гимназия по икономика със специалност „Счетоводство" за траен трудов договор са несполучливи. Работи доброволно в Национална организация на хора с увреждания като „консултант достъпна среда и помощни средства“.

Явява се на различни обяви от интернет, но престоят му в Бюрото по труда продължава 8 дълги години. Въпреки формалностите, чудото този път се случва и собственикът полага усилия да назначи Диян на най-подходящата позиция. Това е приятно изключение, защото работодателите се плашат от закрилата на закона и сложните изисквания.

Милен Герасимов споделя, че след необходимите процедури и обучение от август до 1 ноември всичко е приключило благополучно за договарящите се страни. Обучението на Диян продължава, а назначението по програмата е за две години. Всички обаче са оптимисти, че след този срок и придобития той ще има постоянен трудов договор.

Работодателят е категоричен, че назначението на Диян не е просто подаяние, а е нормален взаимноизгоден акт. Милен Герасимов декларира, че търси подходящи курсове, където младежът да усъвършенства познанията си и да бъде все по-полезен за фирмата. Диян ще може да работи дистанционно и вкъщи. Управителят проявява пълно разбиране за неговите специфични нужди и смята в бъдеще да пригоди офиса за потребностите му.

Диян сподели във facebook: „Благодаря на Милен и на всички колеги за топлото посрещане ! Обещавам, че няма да съжалявате, че работим заедно! Знам какви усилия ми костваше да намеря добра работа и няма да пропилея шанса си !!!

Новите му колеги отговориха: „Добре дошъл в нашия екип, Дидо! Желаем ти успех!“

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители

0 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.