Ученици изследват Kосмоса с очила за виртуална реалност в Пловдив

7295
Ученици изследват Kосмоса с очила за виртуална реалност в Пловдив
Снимка: Actualno.com / Елин Андреев
Деца проверяват отговорите на задачите по математика чрез QR кодове, разглеждат други планети и изследват космоса чрез виртуална реалност в час по природни науки, а урокът по български език се преподава на дигитална дъска чрез проектор – това представлява част от учебния процес в Основно училище „Яне Сандански” в район „Южен” в Пловдив. За да се запознае с иновативните методи на обучение днес там беше кметът Иван Тотев и заместникът му Стефан Стоянов.

Община Пловдив взима мерки с шума в "Капана"

След серия от жалби за вдигане на шум от непълнолетни нощно време в квартал "Капана", от община Пловдив обмислят сериозни мерки срещу ш...

"Използването на 3D очилата осигурява на децата пренасяне в друга реалност в предметите по „Човека и природата“, „Физика“, „Астрономия“, по „Биология“ и „География“. Учениците от 5 клас нагоре могат да попаднат в галерия и музей и да разгледат различните експонати например. Така децата са по-мотивирани в учебния процес", коментира директорът Маргарита Бозова. Тя допълни, че иновативният подход е във всяка една класна стая, независимо от учебните предмети – музика, математика, български език.

ОУ "Яне Сандански" кандидатства за трета поредна година за финансиране по общинската програма за модернизация. През първата те успяват да пуснат безжичен интернет в цялата сграда, проектори във всички класни стаи и 8 интерактивни дъски. През следважата година са закупени лаптопи и таблети за учителите, за да подготвят уроците си и във връзка с въвеждането на електронния дневник. Тази година с отпуснатите средства са закупени очила за виртуална реалност, телескоп и макети на Земята, Луната, Слънцето, карта на звездното небе.

Община Пловдив подпомага общински училища по внедряването на този тип технологии, като през настоящата 2018 година са осигурени средства от общинския бюджет в размер на 200 000 лв. за модернизация на учебния процес и закупуване на технически средства. Целта е подпомагане на училищата за закупуване на съвременни технологични средства, специализирано оборудване на кабинети и за въвеждане в употреба на т. нар. „облачни“ технологии и платформи. По този начин учебният процес става не само по-дигитализиран, но и по-интересен.

Адска катастрофа по чудо се размина без жертви в Пловдив

Поредна безумна катастрофа в Пловдив по чудо се размина без жертви. BMW се заби с много висока скорост последователно в друг автомобил...

Общо 34 са общинските училища, които са кандидатствали по програмата. Общо инвестираните средства от Община Пловдив и самите училища са над 350 000 лв. С тях са закупени 268 лаптопи, 17 таблети, 37 интерактивни дъски, 76 мултимедии, оборудвани са един кабинет по физика и биология, лицензи за образователен софтуер, очила за виртуална реалност, таблети и активиране на облачната технология G suit for Education в 8 училища.

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители