В Русе стартират консултации, насочени към важността на образованието

715
В Русе стартират консултации, насочени към важността на образованието
Снимка: Община Русе
Сдружение БРТИМ (Българо-румънски трансграничен институт по медиация) със свои специалисти предоставят мобилна услуга, насочена към родители, ученици и педагози в рамките на проект на Община Русе, финансиран по Програма ЗОВ (Здраве и образование за всички). Партниращи по проекта са основните училища - "Алеко Константинов", "Никола Обретенов", "Братя Миладинови" и "Ангел Кънчев" в Русе, както и СУ "Васил Левски" във Ветово и ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" в Сеново.

Посочените училища се посещават от експертите по график или по специална заявка и провеждат индивидуална и групова работа, като учениците и техните родители споделят вълнуващи ги въпроси, след което получават съвет и подкрепа. Ключов фактор за повишаване социалния и образователен статус на семействата е мотивирането за редовно посещение на учебното заведение. Важно е и подобряването на диалога между училището и общността. Това се постига с включването на образователните медиатори.

Проект иска да задържи младите хора във Враца, или поне в страната

Сътрудничеството между училище, университети и бизнеса – конкретни решения и възможности бяха централна тема на проведена работна...

Децата и родителите ще се насочват от учителите, образователните медиатори и Отдел „Закрила на детето“ за индивидуална консултация. Индивидуалната активност на участниците извън графика показват доверието към екипа на Сдружение БРТИМ.  От началото на учебната година са проведени 65  индивидуални консултации. Осъществена е и групова сесия с ученици от трети клас от ОУ„Ангел Кънчев“ на тема „Добрите взаимоотношения в класа“, в която  децата участваха активно и споделиха мнението си по теми като приятелство и взаимопомощ. Консултациите продължават до 30 април 2019 г.

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители