Втори опасен мост в района на Червен бряг, има ли кой да обърне внимание?

2797
Втори опасен мост в района на Червен бряг, има ли кой да обърне внимание?
Снимка: Областна управа Плевен
За втори опасен мост в района на Червен бряг сигнализира днес (27 ноември) кметът на град Койнаре Данаил Тоновски на среща с плевенския областен управител Мирослав Петров.

Градоначалникът поясни, че мостът е на река Искър и е железен. Въпреки че съоръжението е в аварийно състояние, по него доскоро минавали леки коли и дори малки камиони, които след това по земни пътища стигали до село Девенци и до общинската пътна мрежа. Иначе трябвало да обикалят 70 километра, за да стигнат до Червен бряг. В дъждовното време и предстоящите снеговалежи обаче тази алтернативна връзка отпадала, защото земните пътища ставали кални, твърди Данаил Тоновски.

Експерти забраниха минаването на коли по авариралия мост край Червен бряг

Експерти от фирмата за проектиране на пътища, транспортни съоръжения и инженерна инфраструктура „АЛВЕ Консулт“ ООД забраних...

"Първият сигнал, който пуснах за състоянието на железния мост, беше през 2008 г. Година по-късно изпратих информация за него до Общинския съвет в Червен бряг и поисках да бъдат предприети мерки за ремонт на съоръжението. След създалата се кризисна ситуация с моста при Горник отново подадох сигнал до ръководството на Общината с молба спешно да се обследва състоянието на моста край Койнаре. Ситуацията е рискова – мостът е на желязна конструкция, липсват два лагера по средата и никой не може да каже колко тона може да поеме. Според специалистите ремонтът няма да струва скъпо, но трябва да се предприемат необходимите мерки“, поясни кметът на Койнаре.

Той допълни, че заради проблема с моста при село Горник обслужването на спешните здравни случаи и пожарната са прехвърлени на съседни общини. Голяма част от местните жители минават пеша през затворения за автомобили мост. От Койнаре в Червен бряг работят доста хора, пътуват и много ученици. Някои от тях са принудени да стават в посред нощ, за да стигнат навреме на работните си места.  

Снимка: Архив

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители