1 088 013 лв. са отпуснати за щетите от земетресението в Перник

9285
1 088 013 лв. са отпуснати за щетите от земетресението в Перник

Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане разпредели 1 088 013 лева за преодоляване на последиците от земетресението на община Перник.

Решението за отпускане на 1 088 013 лева от републиканския бюджет беше взето днес по време на редовното заседание на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет. Заседанието председателства вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. В работата на Комисията участва и министърът по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев, който ръководи работата на оперативния щаб за анализ на проблемите по преодоляване на последиците от земетресението, и областният управител на област Перник.

На заседанието бяха представени резултатите от извършената проверка на 165 обекта в община Перник. Със заповед на кмета на общината те са обявени за частично или пълно премахване. Участниците в заседанието получиха информация за обработените до момента искания за възстановителна помощ.

За покриване на щетите от земетресението на община Перник се предоставят 919 946 лева, от които 333 520 лв. за възстановяване сградата на 4-то СОУ "Св. Климент Охридски" гр. Перник. Решението за отпускане на средства за Професионалната гимназия по облекло и туризъм в града, се отлага за допълнителна технико-икономическа експертиза и преценка на целесъобразността за укрепване на сградата.

За възстановителна помощ на граждани се отпускат 411 142 лв., а за разплащане на разходите по оценка на щетите - 76 800 лева. Комисията прие решение за изготвяне на информационен материал, със срок 31-и август, в който да се разяснят правата на гражданите при получаването на възстановителна помощ и отстраняване на щетите от земетресението.

Редактор: Георги Иванов

Предупреждават за опасност от земетресение на Филипините

Специалисти от Филипинския институт по вулканология предупредиха в понеделник сутринта жителите на южните части на страната за възможн...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com