1 млн. за реклама на несъществуващ завод

6692
1 млн. за реклама на несъществуващ завод

Столична община с готовност ще даде над един милион лева за популяризиране на нещо, което все още не съществува, става ясно от справка в регистъра на обществените поръчки, предаде БГНЕС.

Парите са за популяризиране на бъдещия завод за битови отпадъци на София и ще излязат, както от джоба на европейския данъкоплатец, така и от джоба на българския данъкоплатец, защото според официалната информация част от сумата ще бъде осигурена по линия на Оперативна програма "Околна среда 2007-2013", част от средствата са от кредита от Европейска инвестиционна банка, а част са от националното и общинското финансиране на проекта за изграждане на завода. Първите плащания към изпълнителите на поръчката може да са още тази година, защото от общината обещават да изплатят аванс до 20%(в зависимост от поисканото от участника) в срок до 20 работни дни от подписване на договора и след представяне от изпълнителя на фактура.

Обществената поръчка е разделена на три обособени позиции, прогнозната обща стойност на които е 960 000 лева. Малка подробност е, че тази сума е без ДДС. 240 хил. лв. ( без ДДС) са за разпространяване на информация за самия проект за изграждане на интегрирана система за третиране на битовите отпадъци. Средствата ще отидат за лого, слоган и мисия на проекта. Отделно ще се направи интернет страница на английски и български език. Наред с отпечатването на рекламните материали, ще бъдат отпечатани дори 2300 двуезични визитни картички. В 2000 презентационни пакети ще има и платнени торбички и тениски, а освен всичко ще се направи и филм за реализацията на проекта с възможност за избор на субтитри на български, английски, френски, немски.

Втората позиция на поръчката е озаглавена "Зелена политика" и по нея са заделени 300 хил. лв. (без ДДС). С тези пари ще се образоват младите. Ще се правят събития с включените в програмата деца и ученици и ще бъдат изработени и три обучителни филма. Всеки филм трябва да е насочен към определена възрастова група в минимум два варианта и с времетраене до 15-20 минути. Най-много - 420 хил. лв. ( пак без ДДС) са предвидени за "Зелена политика". Парите трябва да отидат за кампании за популяризиране разделното събиране, рециклирането, компостирането и опазването на градската среда. Всяка година ще се правят и социологически проучвания по темата.

Фирмите, които искат да се включат в надпревара по обществената поръчка, ще могат да направят това до 12 септември.

Редактор: Георги Иванов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com