10 хил. полицаи ще протестират пред парламента

2146
10 хил. полицаи ще протестират пред парламента
Снимка: БГНЕС

Не по-малко от 8-10 хил. служители на МВР ще протестират на пл. "Александър Невски" на 5 юли от 11 часа. Това каза пред Нова телевизия председателят на УС на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) Илия Кузманов.

Припомняме, че преди дни синдикатите във вътрешното ведомство обявиха национален протест навръх професионалния си празник - 5 юли, заради ниските заплати. Те поискаха възнагражденията да бъдат повишени с минимум 15% от юли, но след няколко срещи с тях ресорният министър Валентин Радев обяви, че не е чул аргументи за това.

Синдикатите в МВР започва подготовка за протест

Най-големият полицейски синдикат - Синдикална федерация на служителите в МВР (СФСМВР) започва подготовка за протести след изказването н...

Кузманов уточни днес, 26 юни, че на протеста ще вземат участие само служители на МВР, които са в отпуск или по една или друга причина не са на смяна. "Възможността колегите да посетят протеста масово е голяма", добави той, като уточни, че полицаите не изпитват нужда от това да излизат на протеста въоръжени.

Кузманов даде пример и защо са нужни полицейските протести: "Онзи ден назначиха нови колеги, като началната заплата е 662 лева. Това са млади хора, които обичат държавата си и иска да работят за нея, но съвсем скоро ще разберат, че нещата не стоят точно така". По думите му всички служители в държавни институции имат възможност да се замесят в корупционни схеми и това не важи само за полицията.

Относно информацията, че служителите на полицията сами си купуват облеклото Кузманов заяви, че за периода 2011-2015 г. МВР дължи като неосигурени дрехи на служителите 29.5 милиона лева. „Това означава, че колегите са подпомогнали системата с 30 млн. лева”, заяви той.

Относно информацията, че складовете са пълни с униформи Кузманов уточни, че там има зимни униформи и то не за всички служители. „Колегите и тази година ще си купят само фланелките, с които да работят през лятото, за да им бъде комфортно”, добави той. Според него не е коректно държавата по този начин да рекетира служителите на МВР – с поддръжката на техника и закупуването на дрехи.

От 25 години всички министри реформират МВР, но полицията и пожарната се топят

От 25 години всички министри реформират МВР, но полицията се топи всеки ден. Това заяви председателят на Синдикална федерация на служит...

Кузманов добави, че много биха искали да имат разговор с премиера Бойко Борисов. „Надяваме се тази среща да бъде преди протеста, защото след това ще е безсмислена”, категоричен беше той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Времето утре - 29 март 2024 г.

АКФ иска ръководството на МВР да бъде изслушано в комисията за Нотариуса

Вандал опита да нахлуе в Президенството, докато Радев разговаря с възможните служебни премиери (СНИМКИ)

Поколението Z склонни да рискуват: Защо напускат работа

Агенция „Митници София” с нов шеф

Съдът върна на работа бивш директор в МВР, уволнен от Рашков

Жестоки глоби за търговеца при некоректни цени в евро и лева

Шеф Станислав Иванов с кулинарно шоу на живо пред магазин BILLA в „Хиподрума“

Столичният общински съвет гласува бюджета на София

Жълт код за силен вятър и прах от Сахара

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com