13-метрова елха получи София от правителството на Москва

10309
13-метрова елха получи София от правителството на Москва
Снимка: actualno

Пищна 13-метрова коледна елха получи София като дар от правителството на Москва. Руски Дядо Мраз, придружаван от Снежанка, запалиха светлините на прекрасното коледно дърво пред столичния храм Света Неделя в присъствието на посланика на Русия у нас Анатоли Макаров, зам.-кмета на столична община Тодор Чобанов, представители на дипломатическата мисия, на политическите и делови среди, деца и граждани и гости на София.

С 1,6 млрд. лв. бюджет през 2019 г. София продължава ремонтите в града

Днес кметът на столицата Йорданка Фандъкова и заместниците ѝ представиха официално проекта за бюджет на Столична община за 2019 г., зае...

Това дарение е израз на развитието на двустранните ни връзки не само на междуправителствено ниво, но и между столиците на двете страни, каза посланик Макаров. „Изтичащата 2018 г. беше продуктивна по отношение на двустранното сътрудничество - бяха проведени визити на високо равнище, заседание на междуправителствената комисия, форуми на побратимени български и руски градове. Макаров отбеляза, че се развива междупарламентарното сътрудничество, контактите между предприемачите, също в културната сфера и спорта и добави:“ За в бъдеще имаме много планове и интересни проекти, които съвместно можем да реализираме за благото на народите на Русия и България“. Посланик Макаров пожела щастие, мир и благополучие и поздрави на български за предстоящата Коледа и Нова година.

Заместник-кметът по културни въпроси в Столична община Тодор Чобанов заяви, че столицата за втора поредна година с радост приема великолепната коледна елха, която е дар от Русия. Рождество Христово е фундаментален и важен празник за хората от София и Москва. Това са празниците, които заемат много специално място в историята на София, каза Чобанов. „На Коледа по стар стил градът е освободен след 5 века робство и тогава на метри от нас в тогавашната Митрополитска катедрална църква е отслужена празнична коледна служба в радост и признателност за това, което се е случило точно на връх Рождество. Именно затова сме толкова щастливи, че тук на площад „Света Неделя“ елхата грее с тези прекрасни цветове, радва софиянци и гостите на града", добави столичният зам.-кмет.

Столична община има над 50 различни споразумения с градове от целия свят, по които осъществява партньорства в сферата на културата и туризма, похвали се Чобанов. Той допълни, че взаимоотношенията между България и Русия са много силни и традиционно се организират дни на София в Москва и дни на Москва в София. На тържественото присъства председателят на АБВ Румен Петков.

С 1,6 млрд. лв. бюджет през 2019 г. София продължава ремонтите в града

Днес кметът на столицата Йорданка Фандъкова и заместниците ѝ представиха официално проекта за бюджет на Столична община за 2019 г., зае...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Българските БТР-и в Украйна: Не стават за нищо без пълен ремонт и модификации

„Наводнени мазета и висящи ламарини“: Какви щети нанесе бурята?

Кой има имен ден днес, 18 април, 2024 г. Честито!

След поредния протест: Започва ремонт на водопровода на село Брестовица

Прогноза за времето - 18 април 2024 г. (четвъртък)

Най-важните новини за деня: 17 април 2024 г.

Искат почти двойно поскъпване на таксата за личните карти

Адвокатът на Живко Коцев: Ще докажем, че е невинен (ВИДЕО)

Д-р Николай Василев: Нужна е промяна в структурата на обществото (ВИДЕО)

50% по-изгоден пазар за Великден до 21 април

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com