30% от ремонтните дейности на виадуктите по АМ "Тракия" са изпълнени

929
30% от ремонтните дейности на виадуктите по АМ "Тракия" са изпълнени
Снимка: АПИ

Изпълнени са близо 30% от предвидените ремонтно-възстановителни дейности в платното за София на 5-те виадукта по АМ „Тракия“. Председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски и инж. Иван Досев, член на УС, провериха напредъка на строителните работи в платното за столицата на съоръженията при 13-ти, 15-ти, 17-ти, 18-ти и 20-ти км на автомагистралата, които започнаха на 13 март. Движението в близо 14-километров участък (между 9-ти и 23-ти км) в момента се извършва двупосочно в обновеното през миналата година платно за Бургас, съобщиха от АПИ.

Дружество „Автомагистрали“ работи изключително мобилизирано, за да може ремонтъг на петте виадукта по АМ „Тракия“ да завърши до 1 юли. Досега са изпълнени около 30 на сто от предвидените дейности. На 5-те виадукта в пътната плоча са поставени анкери за връзка между старата и новата бетонни плочи, каза изпълнителният директор на "Автомагистрали" Стоян Беличев. Той подчерта, че на обектите се работи съобразно графика и стриктно спазване на противоепидемичните мерки за борбата срещу разпространение на COVID-19. За първи път при ремонта на съоръженията на АМ "Тракия" са поставени и камери за 24-часово видео наблюдение със соларни батерии. Целта е постоянен контрол и проследяване на ремонтните дейности.

АПИ: Няма причини за удължаване на срока на винетките

Пътните такси са държавни такси и подлежат на плащане дори в ситуация на извънредно положение. Това заяви пред БНР проф. Олег Асенов, ч...

На горното строене на виадуктите се извършва ремонт на пътните плочи, греди, дилатационни фуги и тротоарни блокове, хидроизолация, асфалтова настилка, маркировка, нови предпазни парапети и мантинели. Съоръжението при 13-ти км е с дължина 254 м, при 15-ти км - 322 м, при 17-ти км - 322 м, при 18-ти км - 242 м, а при 20-ти км - 404 м. Продължава и ремонтът на долното строене на съоръженията.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да карат разумно, със съобразена скорост, да не предприемат рискови изпреварвания и да спазват стриктно въведената временна организация на движението. Ремонтите са наложителни и трябва да бъдат направени, за да се пътува след това много по-безопасно и удобно по обновени пътни участъци.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

„Наводнени мазета и висящи ламарини“: Какви щети нанесе бурята?

Кой има имен ден днес, 18 април, 2024 г. Честито!

След поредния протест: Започва ремонт на водопровода на село Брестовица

Прогноза за времето - 18 април 2024 г. (четвъртък)

Най-важните новини за деня: 17 април 2024 г.

Искат почти двойно поскъпване на таксата за личните карти

Адвокатът на Живко Коцев: Ще докажем, че е невинен (ВИДЕО)

Д-р Николай Василев: Нужна е промяна в структурата на обществото (ВИДЕО)

50% по-изгоден пазар за Великден до 21 април

4 салона за красота в София за перфектна визия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com