4 причини да използвате дигитални канали за самообслужване (не само по време на извънредното положение)

1580
4 причини да използвате дигитални канали за самообслужване (не само по време на извънредното положение)
Снимка: A1

По време на извънредното положение в страната много българи ограничиха до минимум социалните си контакти и все повече се ориентират към удобствата, които дава интернет. В този период А1 отчита 10% ръст на трафика на мобилни данни, а платените сметки онлайн са се увеличили с 90% спрямо периода преди извънредното положение.

Като част от кампанията за дигитална солидарност А1 дарява по 1 лев за всяка сметка, платена онлайн през Моят А1 или A1.bg на дарителската сметка на Министерството на здравеопазването за преодоляване на коронавируса.

Аудиозаписи на класически детски приказки и песни радват потребителите на А1 Xplore Music в извънредното положение

Потребителите на А1 Xplore Music имат възможност да разнообразят ежедневието на децата си, а и на тях самите, въпреки строгата карантин...

Първите апели от страна на телекома към клиентите си да използват онлайн каналите за самообслужване бяха отправени още преди да бъде обявено официално извънредно положение в страната. През мобилното приложение Моят А1 и онлайн на A1.bg клиентите на компанията имат достъп до всички продукти и услуги, без да е необходимо да напускат дома си.

Удобно и сигурно те могат да плащат сметките си; да видят описание на месечната си фактура и детайлна разбивка на дължимата сума по услуги. Друго улеснение е, че могат да проследяват потреблението и текущата си сметка, както и да активират допълнителни пакети и услуги. През уебсайта А1.bg потребителите могат лесно и удобно да платят и сметка на свой близък или роднина, дори и да нямат регистрация. Единствено е необходимо да въведат номера на услугата и своя имейл адрес.

Използването на онлайн канали за самообслужване дава различни предимства и всеки потребител може да се възползва от тях дори и след края на извънредната ситуация:

  1. Сигурност – в момента посещаването на физически офис на компанията е рисково за здравето както на клиентите, така и на служителите. Затова възможността да платите сметката си от вкъщи, да се свържете с оператор или технически сътрудник, ще предотврати ненужното излагане на риск.
  2. Съпричастност – за всяка сметка, платена онлайн през мобилното приложение Моят А1 или сайта на компанията, А1 ще дарява по 1 лев на дарителската сметка на Министерството на здравеопазването. Така всеки може да помогне за дейността на лечебните заведения в условия на извънредна ситуация, свързана с COVID-19.
  3. Удобство – спазвайки препоръките на Кризисния щаб за борба с коронавируса, много хора са се изолирали извън населени места. В тази ситуация достъпът от разстояние до услугите на компанията е изключително важен.
  4. Бързина – плащането на сметка, добавянето и премахване на услуги, проверката на текущото потребление и останалите операции се случват за по-малко от минута. Голяма част от хората продължават работата си от вкъщи, дори още по-усилено, затова е ненужно да губят от ценното си време.

Дигиталните канали за самообслужване на А1 са добре развити и чрез тях могат да се управляват всички услуги от компанията. Хората, които планират покупка на ново устройство, преподписване на договор и прехвърляне на услуга към А1, също могат да го направят, без да напускат домовете си. Всичко това е достъпно в онлайн магазина на А1. На A1.bg може да бъде открит и богат каталог с всички устройства, които се предлагат в момента от А1.

 

А1 предлага специална оферта за представителите на малкия и среден бизнес, която да им позволи да работят от дома

А1 предлага специален пакет за представителите на малкия и среден бизнес, на които им се налага да работят от дома по време на епидемия...

Хората, които имат нужда от консултация с представител на А1, могат да се свържат и с видео обаждане, което премахва нуждата от физическо посещение в магазин. От 10:00 до 19:00 часа, всеки работен ден, специалисти на А1 са на линия, за да съдействат. При нужда от съдействие с технически проблем, от А1 препоръчват използването на услугата А1 Видео помощник.

Подробна информация за продуктите и услугите на А1 може да бъде открита и в специализирания портал за самообслужване help.a1.bg. В него могат да бъдат открити най-често задаваните въпроси във връзка с услугите интернет, телевизия, домашен телефон и други.

Използването на каналите за самообслужване е сигурно, бързо и удобно, затова екипът на А1 гарантира тяхната надеждност дори и в усложнената обстановка в страната.

Кампанията за дигитална солидарност на А1 включва редица мерки за технологична подкрепа на клиентите в трудната ситуация. През изминалата седмица А1 даде безплатен достъп до безплатни ТВ канали, бонус от 10 000 МВ мобилен интернет, безплатен трафик към платформата Уча.се, 1000 MB мобилен интернет в Европейския съюз и 50 безплатни минути за разговори извън ЕС за абонатите в роуминг, както и безплатно решение за видео конференции за работещите от дома – Eyeson. Всички тези инициативи целят да помогнат на клиентите да избягват рисковете от заразяване по време на епидемията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

"Засяга се правната сигурност": Прокуратурата с позиция срещу промените в Конституцията

Прокуратурата е поставена под пълен контрол: Магистрати недоволни от реформите в Конституцията

Намаляват скоростта на магистралите у нас

Отбелязваме 145 г. от приемането на първата българска Конституция

„Написах ти писмо": МВР започва национална кампания за пътна безопасност

Прогноза за времето - 16 април 2024 г. (вторник)

Най-важните новини за деня: 15 април 2024 г.

Ето как ще разпознаваме българското агнешко месо за Великден

Аз избирам да бъда щастлив! (ВИДЕО)

Подготвят промени в Закона за пазарите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com