Фермерите получиха над 91 млн. лв субсидии

1333
Фермерите получиха над 91 млн. лв субсидии
Снимка: БГНЕС

Фермерите, работещи в т.нар. необлагодетелствани райони, са получили субсидии от над 91 млн. лв. Това става ясно от съобщение на фонд "Земеделие". Средствата са разпределени измежду над 32 хил. стопани и са за кампания '2017. 

Основната част от общата сума е била преведена по подмярката за компенсаторни плащания в планински райони- 68.97 млн. лв, се вижда от информацията. По другата подмярка- за компенсаторни плащания в други райони, засегнати от значителни природни ограничения, са били разпределени 22.19 млн. лв.

Пчеларите получиха над 2 млн. лв. по de minimis за 2017 г.

Държавен фонд „Земеделие“ преведе над 2 398 500 лева на 4 348 пчелари по схемата de minimis за 2017 г. Размерът на ставката...

Плащанията, осигуряващи допълнително подпомагане за работа в т.нар. необлагодетелствани райони, се разпределят всяка година по линия на Общата селскостопанска политика на ЕС.

От фонд "Земеделие" съобщават, че окончателните плащания ще бъдат направени след като се актуализира т.нар. слой "площи, допустими за подпомагане", който обхваща земеделските земи, имащи право да получават субсидии, на базата на подадените възражения и след изясняването принадлежността на констатираните двойно заявени площи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com