Новини или Novini - картината на печата за 22 февруари

1641
Новини или Novini - картината на печата за 22 февруари
Снимка: iStock/Guliver

И така, покрай скандалите с Изборния кодекс тази седмица се изплъзна толкова бързо, че вече се чудим колко бързо ще премине следващата, с оглед на нажежената все още обстановка между управляващи и опозиция. Но това, разбира се, има време да разберем, а сега насочваме поглед към днешния преглед на печата.

Вестник "Сега"

Първа страница на вестник "Сега" обръща внимание на поредните депутатски сблъсъци в арената на парламента между управляващи и опозиция. "ГЕРБ и "Атака" искат да орежат парите на отсъстващите депутати", гласи заглавието.  След като години наред не се впечатляваха от рехавото присъствие в пленарната зала, в разгара на политическата криза управляващите внезапно решиха, че ще бъде справедливо да лишат напълно от заплати всички, които не ходят на работа в парламента. От мнозинството даже не скриха, че става въпрос за наказателна мярка срещу БСП. Соцдепутатите пък вече седмица бойкотират Народното събрание в знак на протест срещу погрома, който ГЕРБ и ДПС организираха над преференциалното гласуване, а снощи обявиха, че се отказват от депутатски привилегии, докато са извън парламента.

Вестник "24 часа"

От страниците на вестник "24 часа" пък разбираме, че грип 2019 не повтаря, което си е доста успокоително с оглед на огромния брой болни през изминалите месеци. Оказва се, че на един болен има 4-ма души със защита. Така, че спете спокойно - няма риск грипът да повтори боледувалите в сегашната епидемия, категоричен е проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести и национален консултант по микробиология. 

Вестник "Труд"

София има нужда от два пъти повече нови жилища, за да отговорят предприемачите на миграционния поток към града. Това пише в. "Труд", цитирайки Националната асоциация на строителните предприемачи (НАСП) у нас. Не сме си и помисляли, че от НАСП биха ни казали, че София е пренаселена и няма нужда от повече застрояване в нея, но поне се надяваме то да се случва на правилните за целта места!

Вестник "Монитор"

Служители на МВР започват обход на всички хора с психични отклонения у нас, особено на тези, които не са били хоспитализирани и не се водят на отчет в някое лечебно заведение. Те ще ги наглеждат, а при необходимост ще подават сигнал до съответната институция ако забележат някой проблем. Питаме се само дали не позакъсняха малко..?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

От Метеобалканс предупреждават: Идват бури с гръмотевици и градушки

По-високи заплати след отпуск за бременност, по-високи и след отпуск за "увреждане" - има ли как? ВАС реши

Габриела Наплатанова временно ще ръководи СЕМ до 27 октомври

Техномаркет премества магазина си във Велинград в новия Ритейл парк

Голямото преброяване на малките врабчета ще се проведе за 8-ми път тази събота - 27 април

Край на мандата на Соня Момчилова: СЕМ избира нов председател

Добра, но няма да даде резултат: Експерти за намаляване на скорост по магистралите

Жълт код за проливни валежи и гръмотевици

Синдикатите излизат на протест пред Министерски съвет

Прогноза за времето - 25 април 2024 г. (четвъртък)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com