Новините: Най-важното за деня, 15 октомври

7964
Новините: Най-важното за деня, 15 октомври
Снимка: БГНЕС

Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия ден, 15 октомври. 

ЖАНДАРМЕРИЯ В ГЪЛЪБОВО ЗАРАДИ ОБСАДА НА ПОЛИЦЕЙСКИЯ УЧАСТЪК

Размирици в град Гълъбово през изминалата нощ предизвикаха намеса на специалните части на жандарменията в населеното място. Оказва се, че сградата на полицейския участък в Гълбово е била обсадена от роми, а причината за това е реакцията на полицейски патрул, който бил изпратен на повикване заради прекомерен шум в ромската махала в града. Според информация на БНТ при посещението в махалата полицейската кола била потрошена от празнуващите, които също така отказали да покажат документите си на проверяващите.

ПРОКУРАТУРАТА РАЗСЛЕДВА "ДЖИ ПИ ГРУП" ЗА ПРАНЕ НА ПАРИ

Освен за злоупотреби с евросредства, прокуратурата разследва физическо лице, свързано със строителната компания „Джи Пи Груп", и за пране на пари. Това съобщи за "Нова телевизия" главният прокурор Сотир Цацаров.

ДОКЛАД: УВЕЛИЧИЛА СЕ Е НЕЛЕГАЛНАТА ТЪРГОВИЯ С ГОРИВА, КАНАБИС И ПЛЪТ

Ръст в нелегалната търговия с горива, канабис и секс услуги през изминалата година. Това показва проучване на заплахите от тежката организирана престъпност в България за 2017г., направено от Центъра за изследване на демокрацията.

ГЕРМАНСКИТЕ КЛИНИКИ ОТКАЗВАТ ДА ПРИЕМАТ БЪЛГАРИ ЗА БЕЛОДРОБНИ ТРАНСПЛАНТАЦИИ

Имаме дефинитивен отказ от преди два дни. В имейл германските власти ни обясниха, че членки към "Евротрансплант" не са с правата на членките учредителки и няма да бъдат трансплантирани в страните членки - говоря за белодробна трансплантация. До момента такъв отказ е нямало, но сега има. Това каза изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по трансплантация д-р Михаил Христов по време на официалното откриване на Европейската седмица на донорството в Аула „Максима“ на УМБАЛ „Света Екатерина“, предаде агенция „Фокус“.

РУСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА КЪСА ОТНОШЕНИЯ С КОНСТАНТИНОПОЛСКАТА ПАТРИАРШИЯ

Синодът на Руската православна църква обяви, че по-нататъшното евхаристическо общение с Константинопол е невъзможно. Това заяви ръководителят на Отдела за външноцърковни отношения Митрополит Иларион за резултата от срещата на Синода на Руската православна църква в Минск.

КАРАКАЧАНОВ ОБОБЩИ СЛУЧАЯ С ВИКТОРИЯ МАРИНОВА КАТО ПРИМЕР ЗА "ТАЗИ ЧАСТ ОТ ОБЩЕСТВОТО"

Имаме едно предложение още отпреди години – основно преразглеждане на съкратено съдебно следствие. Става въпрос за умишлено престъпление или такова, извършено под въздействието на алкохол. Това не се прие, заяви военният министър Красимир Каракачанов, който видя в това "опит да се правим на прекалено либерални" заради Европа.

САГАТА С ДОМА НА ЯВОРОВ: ВЕРОЯТНО МУЗЕЯТ ЩЕ СТАНЕ ИЛИ ДЪРЖАВНА, ИЛИ ОБЩИНСКА СОБСТВЕНОСТ

Сагата с бъдещето на къщата музей на Пейо Яворов в центъра на София влезе в нова фаза. Все по-сериозна става възможността културната ценност да бъде взета под крилото или на общината, или държавата

СЪВЕТНИКЪТ НА ПРЕЗИДЕНТА ИВО ХРИСТОВ: ТРОЛОВЕТЕ НА ВЛАСТТА ФАЛШИФИЦИРАТ МОИ ДОКУМЕНТИ

Съветникът на президента Иво Христов взе отношение по масираната тролска атака, която се води срещу него в последните дни в социалните мрежи.

НПО ТВЪРДИ: ДЪРЖАВАТА ЩЕ ПРОВЕРИ СТАРА ЗАГОРА ЗАРАДИ ДЪЛГ ЗА МИЛИОНИ

Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) ще провери Община Стара Загора заради предполагаеми сериозни нередности при поемането на дългосрочен общински дълг от страна на Община Стара Загора. Сумата е в размер на 6 млн. лева. Това твърди неправителствената организация Антикорупционен фонд (АКФ) в свое съобщение, изпратено до медиите.

НЕК ДАВА НАД 50 МЛН. ЛЕВА ЗА ОХРАНА

Над 50,3 млн. лв. с ДДС за денонощна въоръжена охрана на обекти дава НЕК за срок от 4 години. Обектите са много и са разделени в седем обособени позиции. В сравнение с предишното възлагане, през 2015 година, сумата за целта е увеличена с приблизително 42%. Тогава тя е била обявена на стойност 35,3 млн. лв. с ДДС и договорена за 34,6 млн. лв. Контрактите са сключени през септември и октомври месец 2015-та отново за 48 месеца.

РАДЕВ ПРИЗОВА БОРИСОВ И МИНИСТРИТЕ ДА "ЗАПАЗЯТ МЪЛЧАНИЕ" ЗА НОВИТЕ ИЗТРЕБИТЕЛИ

Президентът Румен Радев настоя комисията, която разглежда офертите за изтребители за аваиацията ни, да може да работи спокойно. "В авиацията има хубав термин радиомълчание. Призовавам и премиера, и министрите, и депутатите да запазят радиомълчание, докато тече работата на междуведомствената комисия", каза Румен Радев на въпрос за закупуването на новите самолети.

ТЕЛЕВИЗИЯ "АЛФА" ПРЕКРАТИ ИЗЛЪЧВАНЕ ЗАРАДИ "ПРАВИТЕЛСТВОТО"

Телевизия "АЛФА" - партийната телевизия на партия "Атака", прекрати излъчването си тази вечер. Вместо традиционната програма, в ефира на телевизията бе поставен надпис на черен фон, гласящ "Телевизия АЛФА СПРЯ. Питайте правителството защо".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Жестоки глоби за търговеца при некоректни цени в евро и лева

Шеф Станислав Иванов с кулинарно шоу на живо пред магазин BILLA в „Хиподрума“

Столичният общински съвет гласува бюджета на София

Жълт код за силен вятър и прах от Сахара

Кой има имен ден днес, 28 март, 2024 г. Честито!

Протест блокира центъра на София

Прогноза за времето - 28 март 2024 г. (четвъртък)

Отменени полети до и от Виена на летище "София"

Предлагат бърза ликвидация на фирми без скорошна дейност и нает персонал

Най-важните новини за деня: 27 март 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com