Адв. Хаджигенов: Пенсионерите даряват за протеста 50-те лева, които Борисов им даде

13202
Адв. Хаджигенов: Пенсионерите даряват за протеста 50-те лева, които Борисов им даде
Снимка: БГНЕС

Както видяхме на втори септември, МВР и властите не са на наша страна. Тоест на страната на народа. Ето защо сценарият и всичко предвидено за утрешното "Велико народно въстание III" ще го запазим в тайна.

Това заяви пред Actualno.com адв. Николай Хаджигенов по повод готвения за утрешния Ден на независимостта национален протест в центъра на София, който ще започне от 17:00 ч. пред фонтана на Президентството. Хаджигенов посочи, че "Отровното трио" е получило информация, че ще има отново внедрени футболни фенове в гражданския протест. "Ще направим всичко възможно, за да не се стигне до провокации, доколкото е по силите ни това", коментира Хаджигенов.

Адв. Хаджигенов: Полицията пусна провокаторите миналия път, сега знаем за футболни фенове от провинцията (ВИДЕО)

Имаме информация, че към протеста днес идват момчета - футболни фенове, от провинцията. Това каза пред Actualno.com адв. Хаджигенов, ед...

На въпрос за отчетността на средствата, които "Отровното трио" събира като дарения за подготовката на протестните акции, адв. Хаджигенов заяви: "Кафявите медии в продължение на 70 дни питаха на висок глас кой плаща това нещо, след като на третия отчет обявихме, че сме на почти 100 000 лева, като дори сме ги прескочили". Хаджигенов обясни, че организацията към момента е пуснала четири междинни отчета на разходите около протеста, в които парите са описани до стотинка. "Най-много се радвам на сумите от 2 и 5 евро от плащанията по кредитните карти. Другите суми, на които се радвам най-много, са банкнотите от 50 лв. Тези суми от 2 и 5 евро са очевидно от хора, които нямат пари и нямат възможности и даряват толкова, колкото могат. Аз безумно много се радвам на тези пари, защото това означава, че имането и нямането вече не е приоритет в главата на българина", сподели адв. Хаджигенов.

По отношение на преводите по сметка от 50 лева, с които Бойко Борисов пак се похвали през почивните дни при поредната си обиколка на тема "строители на сегашната България", адв. Хаджигенов обясни, че това са парите, които премиерът Борисов е раздал на пенсионерите. "Вчера получих трогателно писмо. Една жена го донесе от пенсиониран 92-годишен инвалид с 50 лева, а аз я помолих да ги внесе по банков път, тъй като пари в брой не взимаме. "Най-многото преводи по банков път, които получаваме, са 50 лева - част от тях директно са си написали, че са пенсионерските 50 лева. Това са парите, които Борисов дава, а пенсионерите не ги искат. Те не просто не ги искат, те ги даряват за целите на протеста", обясни още адв. Хаджигенов пред Actualno.com

Относно това дали "Отровното трио" ще се превърне в политическа формация, която да участва на следващите парламентарни избори, адв. Хаджигенов помоли да се коментира "по-сериозният въпрос", свързан с обвиненията към него, проф. Велислав Минеков и Арман Бабикян в канибализъм.

Темата продължава и в тези материали.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Съдът върна на работа бивш директор в МВР, уволнен от Рашков

Жестоки глоби за търговеца при некоректни цени в евро и лева

Шеф Станислав Иванов с кулинарно шоу на живо пред магазин BILLA в „Хиподрума“

Столичният общински съвет гласува бюджета на София

Жълт код за силен вятър и прах от Сахара

Кой има имен ден днес, 28 март, 2024 г. Честито!

Протест блокира центъра на София

Прогноза за времето - 28 март 2024 г. (четвъртък)

Отменени полети до и от Виена на летище "София"

Предлагат бърза ликвидация на фирми без скорошна дейност и нает персонал

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com