Адвокатът на Иванчева Марковски: Прокуратурата няма никакви доказателства

7015
Адвокатът на Иванчева Марковски: Прокуратурата няма никакви доказателства
Снимка: БГНЕС

Светналите ръце като коледна елха е мечтата на прокуратурата – обаче това няма отношение към фактите. Това каза пред журналисти адвокатът на Десислава Иванчева Марин Марковски след заседанието на Специализирания наказателен съд.

На въпрос компрометирани ли са доказателствата по делото с кмета на „Младост“ Десислава Иванчева, адвокатът заяви: „Тези, които са приложени, са компрометирани. С тях и без тях, няма никакви доказателства, за това, че тя на 17 април 2018 г. е искала 500 000 евро".

Той посочи, че многократно е обяснил ясно и просто, че ръката на Иванчева е светнала в тази част, с която е подписала протокола. „Това абсолютно изключва тя да ги е хващала. Това е докосване“, допълни Марковски. Според него изводът от светването на дясната й ръка означава, че няма как Иванчева да е броила пари.

Цацаров пита: Целият кабинет ли смята, че при ареста на Иванчева са прехвърлени границите?

Позиция на целия кабинет ли е твърдението, че при ареста на кметицата на "Младост" са прехвърлени границите? Това попита главният проку...

На въпрос как ще коментира, че по кормилото на колата няма следи от това вещество, Марковски посочи, че след като тя не е взимала парите, няма как да има следи.

Във връзка с обясненията на посредника - бившия кмет на района Петко Дюлгеров, Марковски заяви, че когато се прави самопризнание, адвокатът се интересува от това какви факти са свързани с неговия клиент. „Той вътре казва: „Аз нея не съм я виждал“. Следователно в неговите показания, той не е казал, че е разговарял с Иванчева. Дюлгеров не казва, че тя го е изнудвала. В неговите показания няма такова нещо“, заяви адвокатът на Иванчева. По думите му в показанията на Дюлгеров не се споменава името на Иванчева.

Според него Иванчева няма никакво отношение към попадането на парите в багажника й, предаде Фокус.

Марковски заяви, че има подозрения за политически и бизнес интереси. "Кой има интерес? Когато се строят 12 500 кв. м площ, има разрешително за строеж, дадени няколко милиона евро, за да се строи. Смятате ли, че няма интерес да се строи по такъв начин, че бързо да станат апартаменти и да се продадат бързо? Как да няма интерес, става въпрос за милиони“, каза Марковски. На въпрос кой иска да вземе милионите, той отговори: "Такъв има всеки, който може да взима милиони в България".

Бивш правосъден министър за ареста на Иванчева: Ще видим дали е успешна операция

Струва ми се, че начинът на изземване на веществените доказателства е добре издържан. Направи ми впечатление изземването на парите, стр...

По думите му вижданията на прокуратурата не стъпват на доказателства. Марковски заяви, че няма причина Иванчева да остане в ареста.

Самата Иванчева също помоли съдът да я пусне.

Моля да бъда освободена поради липса на доказателства, заяви тя в последната си дума пред съда. Иванчева допълни, че няма къде да се укрива.

От своя страна зам.-кметът на района Биляна Петрова заяви, че вкъщи ще бъде по-полезна на обществото. Тя обеща, че няма да пречи на разследването.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Свещеник в гладна стачка заради касирания избор в Сливенската епархия (СНИМКИ)

Не ходете в планините, има мъгла, дъжд и сняг

Велико Минков обвини държавата, че му пречи да е баща

Къде са 400 млн. лева за пътна безопасност?

Светият Синод избира наместник-председател

Кой има имен днес днес, 19 март, 2024 г.

Прогноза за времето - 19 март 2024 г. (вторник)

Пловдивският митрополит Николай няма да е кандидат за патриарх

Най-важните новини за деня: 18 март 2024 г.

Фаза на Луната на 19 март 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com