Аферата "манекенката в Барселона" не спира да преследва Бойко Борисов

68718
Аферата "манекенката в Барселона" не спира да преследва Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС

Във Facebook се появи второ видео на инициативата "Да спрем разграбването на България", с което се продължава историята на манекенката Борислава Йовчева и предполагаемата ѝ връзка с премиера Бойко Борисов.

Бойко Борисов определи като фалшива новина приписваната му афера с манекенка

Премиерът Бойко Борисов определи като "фалшива новина" приписваната му афера с манекенката Борислава Йовчева. "Както ви е известно, нап...

Припомняме, че първото видео беше пуснато онлайн на 7 юли на страницата на създадената същия ден Facebook страница "Да спрем разграбването на България" и за четири дни натрупа хиляди гледания. След това до медиите бяха изпратени цитираните в клипа документи. Самият Борисов обяви пред Сашо Диков, че не е запознат с видеото, като отказва да коментира "фалшиви новини", защото "скалъпената история с гръцкия остров ми е обеца на ухото".

Къщата в Барселона беше спомената за първи път в запис, публикуван от сайта "Биволъ" през януари 2016 г. Той съдържаше част от разговор между съдиите Румяна Ченалова, Владимира Янева и столичния адвокат Момчил Мондешки по т.нар. афера "Яневагейт". В записа Янева казва, че Бойко Борисов е купил за 1,5 млн. евро къща в Барселона на жена, с която е бил в близки отношения, без да се споменава име.

Продължението

Във второто видео се говори за дружеството Ema Bgs SL, основано през юли 2013 година, което било регистрирано на същия адрес, на който е къщата. Изказва се твърдение, че фирмата е кръстена на дъщеричката на Йовчева - Ема. Управител на дружеството е бащата на Борислава Йовчева - Георги Йовчев. През 2015 г. капиталът на дружеството в вдиган два пъти - веднъж с 1 млн. евро, а втория път - със 750 хил. евро, а в управлението му влиза жена с името Силвия Николова, според публикуваното видео.

"Къщата в Барселона" и "манекенката в нея" пак подгониха Бойко Борисов

Споменът за "Двете каки" от т.нар. афера "Яневагейт" отново изплува – този път в социалната мрежа Facebook, където нова инициатив...

Според изпратените преди дни документи и видеото вдигането на капитала е станало с вноски от кипърското дружество Palms Enterprises, като за пълномощник от "Да спрем разграбването на България" е сочен за близък до ГЕРБ бизнесмен на име Йордан Христов, който е в общи дружества със Силвия Николова. Palms Enterprises e съсобственик с община Приморско в дружеството "Спортни имоти Приморско" АД, се казва още в новото видео. В управлението на същото дружество от 2008 до 2011 година е влизал известният като част от управлението на Тенис клуб "Банкя" Иван Саздов. Саздов е и част от т.нар. от в. "24 часа" Кръг Банкя.

Във второто видео имената на Йордан Христов и Силвия Николова се свързват с "най-големия скандал за пране на пари в британските офшорни зони". В него се споменава мъж на име Майкъл Дойл от британския остров Сарк, като се представя публикация на BBC, че през 2012 година в офиса на фирмата, управлявана от него и съпругата му Белинда Ланион, влизат агенти на британската прокуратура и ФБР, като откриват хиляди документи на офшорни фирми, повечето унищожени или подготвени за унищожаване. Двамата са обвинени и осъдени ефективно през 2015 г. за организиране на международна схема за пране на пари.

Авторите на клипа твърдят, че в тази схема има и българска връзка. Според излъченото във видеото Христов и Николова били пълномощници у нас на Белинда Ланион. Инициативата "Да спрем разграбването на България" казва, че фирми на осъдената британка имат участие във фирмите в Приморско и други бизнеси на Йордан Христов. Според авторите през 2012 г. българските служби са били информирани за случая от британските си колеги, но финансовото разузнаване на ДАНС не предприело нищо.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Времето утре - 29 март 2024 г.

АКФ иска ръководството на МВР да бъде изслушано в комисията за Нотариуса

Вандал опита да нахлуе в Президенството, докато Радев разговаря с възможните служебни премиери (СНИМКИ)

Поколението Z склонни да рискуват: Защо напускат работа

Агенция „Митници София” с нов шеф

Съдът върна на работа бивш директор в МВР, уволнен от Рашков

Жестоки глоби за търговеца при некоректни цени в евро и лева

Шеф Станислав Иванов с кулинарно шоу на живо пред магазин BILLA в „Хиподрума“

Столичният общински съвет гласува бюджета на София

Жълт код за силен вятър и прах от Сахара

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com