X
 
 

Акция на КАТ: Над 11 хиляди хванати пияни зад волана

2910 3
Акция на КАТ: Над 11 хиляди хванати пияни зад волана
Снимка: iStock/Guliver
Установени са 11 044 водачи, шофирали след употреба на алкохол и/или наркотични вещества, от началото на годината до 11 декември, сочат данни на Пътна полиция.

До януари до октомври 2019 статистиките показват, че са настъпили 5607 тежки пътнотранспортни произшествия, при които са загинали 517 и са ранени 7103 участници в движението по пътищата. От тях 66 тежки ПТП са причинени от водачи, употребили алкохол или дрога, а в тях са загинали 7 души.

КАТ отчете 50 катастрофи, няма тежко пострадали

В рамките на днешния ден са регистрирани около 50 инцидента, но няма сериозно пострадали и няма загинали хора. Това заяви на брифинг ин...

От полицията съобщават, че засилените проверки за управление на МПС след употреба на алкохол и/или наркотични вещества продължават. Операцията се провежда както у нас, така и в останалите страни-членки на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция – TISPOL.

Проверки у нас ще се извършват и във вечерните часове. Според наблюденията, една от водещите причини за тежки пътнотранспортни произшествия в Европа е именно управлението след употреба на алкохол или наркотични вещества.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Ибрахим ага 3 Ибрахим ага преди 1 месец Профил на трол?
    На бате ви Бойко не му стиска но за да се справи с тези пияндета, ще трябва да внедри закона на Шериата практикуван от Муамар Кадафи: "Незабавна конфискация на автомобила в полза на държавата и Принудителен труд за провинилия се водач" !
  • Анонимен 2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
    пълни глупости.. хванали.. те тия катаджии сигурно са невидими или па са сънували нещо
  • за протокола 1 за протокола преди 1 месец Профил на трол?
    А ... Жамбазки в тая бройка ли е, или за него има друга класация, по-така ...?