Алексей Петров: Не бих посъветвал Борисов да даде имунитета си

16648
Алексей Петров: Не бих посъветвал Борисов да даде имунитета си
Снимка: БГНЕС

"Не съм получавал никакви предложения за публична позиция", това заяви бившият съветник в ДАНС Алексей Петров в предаването "Тази неделя" по bTV.

"Не знаех, че Ангел Христов е в България. Преди малко прочетох, че погребението е спряно. Познавам и двамата братя добре. През 2009 г., когато бях в ДАНС, участвах в задържането на братя Галеви. През 2010 г. организирах срещата между тях и Румен Петков", коментира той изненадващата смърт на Ангел Христов, известен като единия от братя Галеви.

Вчера стана ясно, че Христов е починал в дома си в село Ресилово. Той бе издирван с червена бюлетина от Интерпол. Не е ясно кога се е завърнал в България. Погребението му трябваше да бъде днес в Дупница, но е отложено заради разследване.

"Нека да оставим разследването да каже как е настъпила смъртта. Когато говорим за службите ми се иска да назова едно понятие - "система". Да разглеждаме службите за сигурност като система, защото тя е загубила качеството си на системност. В последните две години свикнахме да разглеждаме нещата на парчета. Време е и се надявам след сформиране на новото правителство да се върне системността", каза още Петров.

Той коментира и записите от заседание на "Продължаваме промяната", които бяха разпространени от депутата Радостин Василев:

"Определям тези разговори като домашни. Вече има редовен кабинет, очакваме да мине процедурата така, че всичко е наред. Аз подкрепям създаването на правителство. Това е необходимо на бизнеса, на гражданите. Бизнесът всъщност е онова, което създава пенсиите, които раздава правителството".

Петров отрече някога в семейния му ресторант да се е състояла среща между Кирил Петков, Бойко Борисов и Мария Габриел.

"Познавам Борисов, разбира се, познавам също и Петко Петков, бащата на Кирил Петков. Но аз няма как до такава степен да имам роля, която да определи кой да участва в правителство. Познавам и двамата покрай бойните изкуства", заяви той.

"Нормално е да си говорим и да изкоментираме нещо, но това не са официални разговори. С Бойко Борисов често си говорим за сигурност. Той поиска да се видим и да разговаряме", каза още бившият съветник в ДАНС.

Алексей Петров призова главния прокурор Иван Гешев да се оттегли от поста

"Императивно Иван Гешев трябва да се оттегли от позицията, която заема, до приключване на разследването. Това разследване ще продължи м...

"Моята активност не се дължи на това, че аз търся някакъв политически дивидент. Смятам, че се намираме в сериозен, кризисен и критичен период за България. Призовавам хората, които имат знание и мнение, да не участват безучастни за тези събития", каза той.

"По отношение на сценарии, режисури, по никакъв начин не участвам. Имам мнение и експертиза по някои въпроси. Известен съм с това, че изказвам мнението си много директно, но ще продължа да го правя, защото смятам, че е важно", категоричен бе Петров.

"Не бих посъветвал Борисов да даде имунитета си. Политиците трябва да подходят отговорно, защото ми се струва, че прокуратурата злоупотребява и се използва за правене на политика. Атаките срещу лидерите на партиите са по-скоро атаки към самите партии, защото това са репутационни удари, за да не се състави правителство. Грешката на господин Гешев е, че това сплотява партиите и ще бъде катализатор за съставяне на правителство", заяви още той.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 29 март 2024 г. (петък)

Проф. Топалов: Болно ми е, че България не е щастлива държава

Най-важните новини за деня: 28 март 2024 г.

Евро или лев: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Адм. Ефтимов: Военните даваме своя принос, но инвестициите в отбраната са критични

Стотици трудови злополуки са регистрирани в страната ни за 2023г.

Атанас Шарков: Истинската диверсификация означава намаляване на влиянието на Русия в Европа (ВИДЕО)

Kaufland повишава количествата на българските плодове и зеленчуци в магазините си

Времето утре - 29 март 2024 г.

АКФ иска ръководството на МВР да бъде изслушано в комисията за Нотариуса

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com