Allianz за пореден път e номер 1 застрахователен бранд в света в класацията Best Global Brands на Interbrand

3826
Allianz за пореден път e номер 1 застрахователен бранд в света в класацията Best Global Brands на Interbrand
Снимка: Allianz

За втори поредна година Allianz получи отличието за най-добра застрахователна марка в света, според класацията Best Global Brands на Interbrand.

Позитивните новини идват в несигурни времена за пазарите и индустриите по света, когато всички се опитват да се справят с предизвикателствата на световната пандемия.

„Нашият фокус е върху устойчивостта, почтеността и клиентите и това се отплаща. Алианц отново получи признанието за застрахователен бранд номер 1 в света, което е фантастична новина и потвърждава, че сме на прав път“, каза Оливер Бете, главен изпълнителен директор на Allianz Group.

„Изключително сме горди, че сме номер 1 застрахователен бранд и сме в Топ 40 на най-добрите световни марки. Само за 10 години Allianz се премести от 67-мо място в списъка през 2010 г., със стойност от 4,9 млрд. долара, на 39-о място през 2020 г. със стойност от почти 13 млрд. долара“. Докато половината брандове в Топ 100 не отбелязаха нарастване на стойността си, оценката на Allianz се увеличи със 7 процента, въпреки кризата, достигайки до 12,935 милиарда долара “, каза Кристиан Дюрингер, ръководител бранд и партньорства в Allianz Group. „Поставили сме си за цел да станем Топ 25 бранд до 2025 г.".

Класирането е не само окуражаващ знак за нарастващата сила на бранда, но също така и за нарастващата роля на Allianz в живота на хората.

„По време на Covid-19 работихме изключително усилено, за да изпълним поетото обещание и дори повече, като поехме още по-съществена роля и отговорност в живота на нашите клиенти, нашите служители и нашите общности, подпомагайки бъдещето и давайки кураж в тези трудни времена, коментира Серж Рафърд, Групова стратегия, маркетинг и дистрибуция в Allianz Group.

„Нашата устойчивост и фокусът ни към клиентите ни позволяват да се съпоставим с брандове в различни отрасли, коментира Рафърд. „Сега сме готови за по-високи срещи на върха, благодарение на партньорството ни в Олимпийските игри, което стартира на 1 януари 2021 г. Очакваме с нетърпение следващите предизвикателства".

Interbrand публикува ежегодно своя доклад Global Best Brand. Той има за цел да идентифицира 100-те най-стойностни бранда в света. Методологията за оценка на бранд на Interbrand беше първата, която получи сертификат ISO 10668.

За да участват в класацията, брандовете трябва да бъдат публично регистрирани и да имат глобално присъствие. След това се прави оценка на база на печалбата, обвързана с продажбите на стоки и услуги с тази марка, ролята на бранда, т.е. степента, до която марката влияе върху решението за покупка и накрая на силата на бранда, която се определя от десет различни вътрешни и външни фактора.

За да разгледате пълното класиране на Топ 100 посетете: www.bestglobalbrands.com

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

След като Сарафов нареди проверка: Ето какво нарушения откриха в СРП

До 30 000 лв. за проекти за бизвес на хора с увреждания дава МТСП

Светият синод избра врачанския митрополит Григорий за наместник-председател

Кой има имен днес днес, 19 март, 2024 г.

Свещеник в гладна стачка заради касирания избор в Сливенската епархия (СНИМКИ)

Не ходете в планините, има мъгла, дъжд и сняг

Велико Минков обвини държавата, че му пречи да е баща

Къде са 400 млн. лева за пътна безопасност?

Светият Синод избира наместник-председател

Прогноза за времето - 19 март 2024 г. (вторник)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока
Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока

Цената на природния газ в Европа започна да поскъпва в края на зимата, най-вече в резултат на притеснения, свързани с доставките на синьо гориво. Ремонти...