X
 
 

Американците бавят делото на Гергана

През 2014 година не се очаква да има развитие по случая на българката Гергана Червенкова. Българката, която бе обвинена от американската прокуратура в пране на пари и наркотрафик, е все още с вързани ръце. Към този момент адвокатите й не могат да предприемат никакви стъпки.

От американската прокуратура са обяснили, че със сигурност и следващата година няма да има движение по случая на сънародничката ни, защото се изчаква какво ще се случи с другите девет обвиняеми.

Варненският окръжен съд разреши екстрадицията на Ваньо Минков

Екстрадицията на българина Ваньо Минков в САЩ съвсем скоро може да стане факт, след като Варненският окръжен съд одобри предаването му ...

Припомняме, че на 23 юли Софийският апелативен съд прекрати делото с искането за есктрадиция и пусна Герганата при семейството й срещу 1000 лв. парична гаранция.

Решението на магистратите бе взето, след като дни по-рано се получи официалното писмо от Вашингтон, с което САЩ се отказа да иска екстрадицията на Червенкова.

Искането е оттеглено отчасти поради получаването на нова информация в прокуратурата.

 

Ваньо Минков остава в ареста

До приключване на производството по екстрадиция в САЩ, Варненският окръжен съд (ВОС) взе постоянна мярка за неотклонение "задържане п...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители