Андре Токев имал 12 неплатени глоби, грозят го между 1 и 5 години затвор

22033
Андре Токев имал 12 неплатени глоби, грозят го между 1 и 5 години затвор
Снимка: bTV

12 неплатени актове и фишове е имал готвачът Андре Токев, когато беше заловен да кара пиян на 31 октомври в София. Тогава вече е имал условна присъда за същото престъпление. Това става ясно от обвинителния акт срещу него, внесен в съда от Софийската районна прокуратура, предава 24 часа.

Един от топготвачите в “Мастършеф” е карал с 2 промила алкохол - пил около 17 ч на 31 октомври в ресторанта, където бил нает да работи. Фирмата е на съпругата му Мария. Въпреки че се почерпил обилно, той се качил на белия мерцедес пикап. Карал по околовръстното в София, когато точно пред магазин на голяма мебелна верига се качил на тротоара. Там гумите се спукали, а джантите се изкривили. Въпреки че пикапът се движел само по джанти, готвачът натиснал още газта. Металът се триел в асфалта, хвърчали искри, но Токев дори изпреварвал други коли. Шофьорите се отдръпвали, за да не ги блъсне. Няколко от тях подали сигнал на тел. 112. Други спрели колите си и опитали да накарат пияния готвач да слезе от колата, но без успех.

Съдът замени гаранцията на Андре Токев с домашен арест

Софийският градски съд остави шеф готвача Андре Токев под "домашен арест". Той бе привлечен към наказателна отговорност за шофиране сл...

Спрели го полицаите от СДВР. Те взели книжката на Токев и го питали какво се е случило. “Спуках гума”, казал той. Тогава униформените усетили, че мирише на алкохол, и го изпробвали с дрегер, който отчел 1,9 промила. Полицаите придружили готвача до болница, а кръвният тест потвърдил, че е карал с над 1,2 промила алкохол в кръвта - 1,79. Тъй като пробата била взета доста след като говачът бил спрян, медиците направили експертиза. Тя показала, че към момента на шофирането готвачът е бил с концентрация на алкохол в кръвта 2 промила.

Още тогава станало ясно, че Токев вече е осъждан за шофиране в нетрезво състояние. До следващата година той бил в изпитателния срок на условна присъда от 3 месеца, защото 2 години по-рано във Варна се качил на същия джип с 1,6 промила алкохол. Тогава Токев 4 месеца е бил и без книжка. За последните 20 години той е натрупал 9 акта и 10 фиша. От тях платил едва 7, другите чакал да изтекат по давност.

Заради изпитателния срок на предишната си присъда, ако Токев бъде признат за виновен, ще влезе в затвора. Рискува да прекара зад решетките между 1 и 5 години, както и да плати глоба от 500 до 1500 лв. В момента е под домашен арест.

“Съзнавам, че не е достатъчно само да ви се извиня. Вие заслужавате повече от това. И аз ви обещавам, че ще работя за възстановяването на доверието ви към мен. Вярвам, че няма по-добър учител от живота в стремежа си да се поправим. Макар и понякога по трудния начин. Случилото се е недопустимо и мога само да благодаря на Господ, че запази живота ми и не навредих на други освен на себе си”, извини се той във фейсбук.

Андре Токев се изправя пред Софийски градски съд

Софийският градски съд ще гледа въззивната мярка на Андре Токев днес. Шеф готвачът бе привлечен към наказателна отговорност за шофиране...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 29 март 2024 г. (петък)

Проф. Топалов: Болно ми е, че България не е щастлива държава

Най-важните новини за деня: 28 март 2024 г.

Евро или лев: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Адм. Ефтимов: Военните даваме своя принос, но инвестициите в отбраната са критични

Стотици трудови злополуки са регистрирани в страната ни за 2023г.

Атанас Шарков: Истинската диверсификация означава намаляване на влиянието на Русия в Европа (ВИДЕО)

Kaufland повишава количествата на българските плодове и зеленчуци в магазините си

Времето утре - 29 март 2024 г.

АКФ иска ръководството на МВР да бъде изслушано в комисията за Нотариуса

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com