X
 
 

Ангелкова: Жалко е, че Данаил Папазов използва трагедията в Хитрино с политически цели

2556 0
Ангелкова: Жалко е, че Данаил Папазов използва трагедията в Хитрино с политически цели
Снимка: БГНЕС
Жалко е, че Данаил Папазов използва трагедията в Хитрино с политически цели.

Това каза министърът на туризма в оставка Николина Ангелкова във връзка с твърдение на бившия министър на транспорта Данаил Папазов, който преди дни заяви, че докато е била служебен зам.-министър на транспорта Ангелкова е пренасочила сума по друга линия Септември – Елин Пелин за сметка на линията Русе - Варна, минаваща през Хитрино.

Ангелкова: ЕК никога не е обещавала пари за жп линията Русе-Варна

ЕК никога не е обещавала или договаряла финансиране на жп линията Русе-Варна, още по-малко с Данаил Папазов. Това коментира министърът ...

Това е абсолютна лъжа и манипулация на Данаил Папазов", отбеляза Ангелкова в ефира на БНТ. "Учудваме това, което той говори, защото като министър на транспорта би трябвало да е запознат, първо, с правилата на договаряне на оперативните програми и определянето на проектите, които влизат там. Второ, да знае, че транспортната инфраструктура се дели на основна (централна) и разширена. Предимство при финансиране има централната TEN-T мрежа, което е проектът Септември - София. Разширената TEN-T мрежа остава на малко по-заден план, ако има допълнително средства, линията Русе - Варна попада в разширената зона“, посочи още Николина Ангелкова, отбелязва "Фокус".

Никога не е имало средства, които кабинетът „Орешарски“ да е договарял по ОП или да са били обещавани, към онзи етап програмата не беше одобрена, камо ли за жп линията Русе – Варна. Колкото и да ми се иска да сме финансирали всички инфраструктурни проекти, защото те са изключително важни, като държава-членка на ЕС ние сме длъжни да спазваме правилата“, каза още тя. „За мен е жалко, че г-н Папазов използва трагедията в Хитрино с политически цели“, допълни Ангелкова.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители