АПИ: Движението по магистрала "Тракия" от София до Бургас е възстановено

2812
АПИ: Движението по магистрала "Тракия" от София до Бургас е възстановено
Снимка: МВР

Възстановено е движението по автомагистрала „Тракия“, от пътен възел Зимница до Бургас. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".

Трафикът на моторни превозни средства се осъществява контролирано със съдействието на „Пътна полиция, до отстраняване на авариралите автомобилите от трасето на магистралата.

От АПИ апелират към водачите да шофират с намалена скорост и повишено внимание при км 320 и км 350 км, като спазват стриктно указанията на пътните полицаи, поради наличие на стеснени участъци от пътното платно.

По-рано беше възстановено движението от пътен възел „Карнобат“ в посока София.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от безплатното приложение LIMA, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.

По информация на ЕВН в област Бургас остава усложнена обстановката в северната част – основно районите на общини Поморие, Карнобат, Айтос и Руен. Това съобщиха от Областна администрация – Бургас. 19 са населените места, в които все още има проблеми с електричеството. На много места достъпът на екипите е затруднен поради затворени пътища. В областта 20 аварийни екипа с техника работят по възстановяване на мрежата. Дружеството успя да възстанови повредите по редица електропроводи.

Пуснаха "Тракия" от Карнобат към София, работят в посока Бургас

Възстановено е движението по АМ „Тракия“ от пътен възел "Карнобат" в посока София. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция ...

Пътят Бургас- Айтос, където бяха блокирани граждани и автомобили, вече е освободен. В Руен и Сунгурларе снежните преспи са над 2 м, там ситуацията остава усложнена.

Затворени са Ришкият и Айтоският проходи. В посока Бургас- Малко Търново и Бургас- Варна се пътува при зимни условия. Маршрутът Бургас- Средец е затворен поради аварирали тежкотоварни автомобили.

Въпреки многократните призиви от страна на областния кризисен щаб да не се предприемат пътувания, на дежурните телефони непрекъснато постъпват питания относно възможностите за пътуване от и към областта. Институциите са категорични в указанията си за избягване на шофиране в тази усложнена обстановка, с цел предотвратяване на следващи ситуации като тази край Айтос от снощи. Областният управител Вълчо Чолаков оставя щаба в пълна мобилизация до цялостното нормализиране на ситуацията.

„Знам, че предстоят новогодишни тържества и всички имат планове, но призовавам гражданите да бъдат разумни и да не предприемат рисковани пътувания. Природните стихии са по- силни от нас. Нека да не рискуваме живота си заради спонтанни и прибързани действия. На терен сме повече от 20 часа, времето е жестоко, продължаваме работа и апелираме за отговорно поведение”, коментира областният управител Вълчо Чолаков. Към настоящият момент няма постъпили сигнали за бедстващи хора.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 20 април 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 19 април 2024 г.

Никола Стоянов за руската историография: Кражбата на история и култура е най-страшната кражба

ДАНС не пусна ливанец в България

Клиентите на Kaufland набират средства за DMS кампании за лечение

Още поне 5 години ще ползваме "Български пощи"

МВР: Бившият шеф на ГДБОП е имал контакт с Нотариуса, но не е проверяван

Времето утре - 20 април 2024 г.

Лобита, предизборни пари и украински помощи: Кой поиска смяната на министър Кирил Вътев?

МВР готви покупка на 980 автомобила и 440 мотора

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com