АПИ: Шофьорите с пътуване до Гърция внимателно да планират маршрутите си

2516
АПИ: Шофьорите с пътуване до Гърция внимателно да планират маршрутите си
Снимка: БГНЕС

Шофьорите, на които през следващите дни им предстои пътуване към Гърция, е необходимо внимателно да планират маршрутите си, съобщават от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура”.

Очаква се на 4 февруари – четвъртък, в съседната ни държава да има обща национална стачка и това да възпрепятства преминаването през всички контролно-пропускателни пунктове на българо-гръцката граница.

Движението от ГКПП "Маказа" се отклонява през "Златоград"

Движението на МПС от ГКПП „Маказа" се отклонява през ГКПП „Златоград", съобщиха от областната администрация в Кърджали по и...

Агенция „Пътна инфраструктура“ прави това уточнение поради опасността от образуването на колони от автомобили по участъци от републиканските пътища в непосредствена близост по контролно-пропускателните пунктове, които затрудняват безопасното движение на всички останали шофьори.

Във връзка с принудителния престой на шофьорите край българо-гръцката граница АПИ осигурява 12 химически тоалетни за шофьорите, които не могат да преминат през контролно-пропускателния пункт Кулата-Промахон и са принудени да чакат край пътното платно до прекратяване на протестите на гръцките фермери и възстановяване на работата на ГКПП.

Макар разрешаването на ситуацията да е извън правомощията на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и на Агенция „Пътна инфраструктура“ се придпремат мерки за създаване на елементарни хигиенни условия на шофьорите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com