Бакалов: Кошлуков дали има усещане, че в БНТ има цензура?

2547
Бакалов: Кошлуков дали има усещане, че в БНТ има цензура?
Снимка: Личен архив

"Абе Кошлуков много хубаво се изказал за цензурата в САЩ. А дали има усещане, че в БНТ, на която е директор, има цензура? И не трябва ли това да му е основната грижа, а не какво става в САЩ? Или неговата грижа е да бъде цензор тук, а да разсъждава за свободите по света", заяви журналистът Иван Бакалов с публикация в социалните мрежи.

Бакалов визира изказване на Кошлуков относно цензурата в Щатите, което той публикува преди дни. То гласеше:

Бакалов: Има хора, които като разберат, че 2 и 2 прави 4, веднага са готови да го споделят във Фейсбук

"Срещат се хора, които като разберат, че 2 и 2 прави 4, искат да споделят това откритие нашироко и Фейсбук представлява подходящо поле ...

"Ние, в Източна Европа, знаем какво е комунизъм и като го видим, го разпознаваме. Знаем за Павлик Морозов и когато дете предаде майка си, ни е ясно какво е. Знаем как заглушаваха Гласът на Америка и БиБиСи и като заглушат Туитер, пак ни е ясно какво правят. Знаем как замениха господин и госпожа с другарко и другарю и като ни обяснят, че няма той и тя, а всичко е то - светва ни крушката. Помним, как забраняваха Солженицин и сега като чуем, че са спрели книга, настръхваме. Щото помним, не сме луди. Дали ненавистта ще е класова, расова, полова или друга, ние сме я сърбали тая попара. Дали Георги Димитров ще иска да смачкаме партийния враг по затвори и лагери, или Хилари Клинтън ще призове за репресии срещу симпатизантите на Тръмп - няма разлика, виждали сме вече до какво води това. Идеологическата цензура я знаем, дори когато ни я опаковат като политическа коректност. Ние сме платили цената за свободата на съвестта, словото и изповеданието ни. Затова когато някъде посягат на тях, ние виждаме, не сме кьорави. Затова всичко, което се случва в Америка, е важно и за нас. Щото преди беше важно какво се случваше в Москва и доста си изпатихме. И вече не щем да се случва."

 

Ние, в Източна Европа, знаем какво е комунизъм и като го видим, го разпознаваме. Знаем за Павлик Морозов и когато дете предаде майка си, ни е ясно какво е. Знаем как заглушаваха Гласът на Америка и БиБиСи и като заглушат Туитер, пак ни е ясно какво правят. Знаем как замениха господин и госпожа с другарко и другарю и като ни обяснят, че няма той и тя, а всичко е то - светва ни крушката. Помним, как забраняваха Солженицин и сега като чуем, че са спрели книга, настръхваме. Щото помним, не сме луди. Дали ненавистта ще е класова, расова, полова или друга, ние сме я сърбали тая попара. Дали Георги Димитров ще иска да смачкаме партийния враг по затвори и лагери, или Хилари Клинтън ще призове за репресии срещу симпатизантите на Тръмп - няма разлика, виждали сме вече до какво води това. Идеологическата цензура я знаем, дори когато ни я опаковат като политическа коректност. Ние сме платили цената за свободата на съвестта, словото и изповеданието ни. Затова когато някъде посягат на тях, ние виждаме, не сме кьорави. Затова всичко, което се случва в Америка, е важно и за нас. Щото преди беше важно какво се случваше в Москва и доста си изпатихме. И вече не щем да се случва.
валя чобанова, Nevena Atanassova и хиляда други
203 коментара
178 споделяния
Харесване
Коментар
Споделяне

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Съдът върна на работа бивш директор в МВР, уволнен от Рашков

Жестоки глоби за търговеца при некоректни цени в евро и лева

Шеф Станислав Иванов с кулинарно шоу на живо пред магазин BILLA в „Хиподрума“

Столичният общински съвет гласува бюджета на София

Жълт код за силен вятър и прах от Сахара

Кой има имен ден днес, 28 март, 2024 г. Честито!

Протест блокира центъра на София

Прогноза за времето - 28 март 2024 г. (четвъртък)

Отменени полети до и от Виена на летище "София"

Предлагат бърза ликвидация на фирми без скорошна дейност и нает персонал

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com