Бакалова: Помогнах на Борислава Йовчева да се изнесе от Барселона, това е вид семейство за Борисов

57731
Бакалова: Помогнах на Борислава Йовчева да се изнесе от Барселона, това е вид семейство за Борисов
Снимка: АКФ

Антикорупционният фонд (АКФ) публикува днес втория епизод от новото си разследване "Списък за бърз контрол: Историята на Веселин Денков и специализираното правосъдие".

Денков прекара в ареста над девет месеца по обвинение за участие в престъпна група за рекет и изнудване, а миналия петък (4 юни) беше освободен от Апелативния специализиран съд под домашен арест. Това се случи часове след като "Антикорупционният фонд" излъчи трейлър за разследването си.

Във втория епизод жената до Денков - Ивайла Бакалова разказва, че живее в Дубай от 2014-та година, "много преди Васил Божков да отиде там".

"Цялата тази връзка с Васил Божков е много нелепа по няколко причини", казва още Бакалова. "Не знам дали съм помагала на Васил Божков в Дубай, но със сигурност помогнах на Борислава Йончева (бел. ред. Йовчева).

Припомняме, че Йовчева, основен герой от сюжета с "къщата в Барселона", чиято точна локация е неизвестна в момента. Според свидетелствата на Бакалова, Йовчева се е появила в Дубай и е имала нужда от “помощ за установяване” в началото на миналата година.

"Аз знаех кое е това момиче. И ето ви едно доказателство, не за вас, а за господин Борисов, че никога не сме искали да му навредим или да го сваляме от власт. Защото нас не ни вълнува кой е на власт. Дали е той или някой друг, вече казах. Тогава помогнах на това момиче с каквото можах. Не искам да влизам в детайли, защото няма никакъв смисъл, тук не, няма нищо общо личните отношения на някой с ... това, което се случва с нас. Сега го коментирам, защото, в крайна сметка, това е вид семейство за г-н Борисов, въпреки че той отрича и.. А моето семейство е от 7 месеца в ареста, по обвинения, които са, меко казано, нелепи. И това е, някак си, колкото и да се опитвам да запазя спокойствие и да не намесвам тук семейни и лични отношения, те вече явно са много намесени", завършва Бакалова.

Вашият човек е нарочен за бандит срещу властта

Втората част на разследването разкрива, че ресторантьорът Веселин Денков, арестуван по подозрение за участие в престъпна група, е предизвикал интереса на службите и заради подозрения, че е финансирал протестите срещу правителството на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.

"Говорим си с Господ": Разследване показва колко струва да те пуснат от ареста (ВИДЕО)

Антикорупционният фонд (АКФ) публикува ново разследване за корупция в съдебната власт, което осветява схема за рекет на обвиняеми лица,...

Макар че търсят уж лихвари прокурори упорито са разпитвали за организацията на уличното недоволство и търсят връзки с хазартния бос Васил Божков. Свидетели разказват, че са "чули" или знаят, че Денков е финансирал протестите чрез Божков. Става ясно и че един от свидетелите е някой си Ричард.

Тази теза е била докладвана и на бившия премиер Борисов. Това заявява в разговор някогашният му съветник Яне Янев, с когото близките на Денков се свързват за помощ. Разговорите им се записани със скрита камера. Янев не е искал заплащане за услугите си. Бившият съветник е много добре информиран за казуса около Денков и разказва, че срещу него всъщност имало две разработки.

"Има две разработки. Една е частично законна, за нея вашите адвокати би следвало да знаят, защото там е искано и разрешение за СРС. Там става въпрос за едни финансови транзакции, за суми с неизяснен произход и т.н. Втората разработка, за която се иска вече разрешение от съдия, но е отказано, директно да включат Веско и четири от приближените лица. Но в групата има и жена, за която е искано разрешение да ѝ се включат всички номера, през които може да осъществява комуникация", разказва Янев.

Пълното разследване можете да видите във видеото:

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 29 март 2024 г. (петък)

Проф. Топалов: Болно ми е, че България не е щастлива държава

Най-важните новини за деня: 28 март 2024 г.

Евро или лев: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Адм. Ефтимов: Военните даваме своя принос, но инвестициите в отбраната са критични

Стотици трудови злополуки са регистрирани в страната ни за 2023г.

Атанас Шарков: Истинската диверсификация означава намаляване на влиянието на Русия в Европа (ВИДЕО)

Kaufland повишава количествата на българските плодове и зеленчуци в магазините си

Времето утре - 29 март 2024 г.

АКФ иска ръководството на МВР да бъде изслушано в комисията за Нотариуса

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com