Бенатова и Шикерова са с прекратени трудови договори с Нова телевизия

31225
Бенатова и Шикерова са с прекратени трудови договори с Нова телевизия
Снимка: Facebook

Две от знаковите телевизионни лица в България - Миролюба Бенатова и Генка Шикерова вече не са с трудови договори с Нова телевизия. Това твърди Радио Свободна Европа в своя публикация, като казва, че и Бенатова, и Шикерова са потвърдили.

Според информацията, договорите на двете са прекратени още в петък (7 юни). Това се случва след информацията, че на Бенатова, Шикерова и колегата им Марин Николов им е бил даден избор от новото ръководство на Нова - или подписват т.нар. авторски договори, или се разделят, но не могат да останат на трудов договор. Авторските договори предполагат възможност телевизията да отказва теми и разработки или да налага такива, дори с условие за санкции при липса на желание на журналиста да я разработи, а освен това не се плащат осигуровки като при трудовите. Аргументът, ползван от телевизията за предложената промяна обаче е, че по този начин се оптимизират разходи, а и така разследващите журналисти "ще имат повече свобода да работят".

Интересен факт е, че само преди 4 часа Бенатова е пуснала във Facebook връзка към своя разработка за Нова телевизия - един от последните ѝ материали.

Припомняме, че през април "Адванс медиа груп" на братята Кирил и Георги Домусчиеви и MTG финализираха продажбата на "Нова Броудкастинг груп". Сделката беше одобрена и от Комисията за защита на конкуренцията, а председател на съвета на директорите на "Нова Броудкастинг груп" стана Георги Домусчиев. За изпълнителни директори на компанията бяха назначени досегашните прокуристи Вяра Анкова и Николай Андреев.

"Нова Броудкастинг груп" АД притежава най-голямата и водеща медийна група в България. В портфолиото ѝ влизат 7 телевизионни канала. Компанията е най-големият участник на онлайн пазара в страната, достигайки до около 75% от хората, използващи интернет в България.

Нова телевизия вече напуснаха редица журналисти и продуценти, сред които Цветомир Семов, Диана Димова, Марина Цекова и Елена Гюрова. Това обаче не са единствените промени - най-значимата беше в ръководството на "Нет Инфо" АД, което е част от "Нова Броудкастинг груп". От там си тръгна главният изпълнителен директор Христо Христов - при това не по свое желание и след като публично защити главния редактор на Gong.bg Ники Александров, който беше освободен. А ексклузивно пред Actualno.com Христов каза следното за развитието на нещата: "Те ми казаха - ако не го освободиш, ще освободим теб".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Агенция „Митници София” с нов шеф

Съдът върна на работа бивш директор в МВР, уволнен от Рашков

Жестоки глоби за търговеца при некоректни цени в евро и лева

Шеф Станислав Иванов с кулинарно шоу на живо пред магазин BILLA в „Хиподрума“

Столичният общински съвет гласува бюджета на София

Жълт код за силен вятър и прах от Сахара

Кой има имен ден днес, 28 март, 2024 г. Честито!

Протест блокира центъра на София

Прогноза за времето - 28 март 2024 г. (четвъртък)

Отменени полети до и от Виена на летище "София"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com