"Беновска пита" отпадна от ефир

25772
"Беновска пита" отпадна от ефир
Снимка: BGNES, Guliver/GettyImages

"Нова телевизия" придоби "Канал 3" и го прекръсти на "Нова нюз", а от програмата му бе свалено предаването на Илиана Беновска - "Беновска пита", в което всяка неделя гостуваха министри и управляващи политици, а водещата му често атакуваше опозицията, съобщава "Дневник". Не е известно на какво се дължи това решение. В момента собственикът "Адванс медиа груп" е във финална фаза на продажба на цялата медийна "Нова броудкастинг груп" и дали промените в програмата са свързани с купувача "Юнайтед груп", очакващ одобрение от Комисията за защита на конкуренцията, или с други причини, няма официален коментар.

Водещата Илиана Беновска, редовно придружаваща премиера Бойко Борисов и правителствени делегации при пътуванията им, не е сред лицата на "Нова нюз" и не е включена в промоционалните клипове за новия канал. В новинарската медия са пренесени авторските предавания като "Офанзива с Любо Огнянов" на Любомир Огнянов и "Патарински live" на Димитър Патарински. Пред "Дневник" от "Нова телевизия" заявиха лаконично, че програмата на двата канала може да бъде видяна на сайта на медията. Оттам не отговориха на допълнителните въпроси. В програмата във времето, когато се излъчваше шоуто на Беновска, е разположено "Неделята на Нова" с водеща Мая Костадинова (кадър на ТВ7 и Канал 3). То се излъчва по НОВА ТВ повече от година и е сред предаванията, които в момента вървят едновременно и в новинарския канал. Страницата на "Беновска пита" във "Фейсбук" не е обновявана от края на ноември. Засега журналистката съобщава, че "си почива" и не желае да отговаря на въпроси от личен характер.

Защо свалиха записа на предаването на Беновска с лидера на "Възраждане"? (ВИДЕО)

Сaмo чac, cлeд кaтo приключи гocтувaнeтo на лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов при Илиaнa Бeнoвcкa, зaпиcът oт прeдaвaнeтo бeшe...

Последното предаване "Беновска пита" е излъчено в ефира на "Канал 3" в началото на декември миналата година, а неговата програма спря от 14-ти декември. Беновска обаче продължава предаването си в ефира на радио "К2", показва програмата му за януари. В изданието от тази събота (16-ти януари) в редовния си коментар тя задава и типичните си реторични въпроси към премиера Бойко Борисов с основен акцент: "Г-н Борисов, силен ли сте да разчистите боклуците от политиката, бизнеса и медиите на 4-ти април, за да не ви "разчистят" те?". Дали "Беновска пита" ще възстанови телевизионния си формат и в кой ефир, или ще се разпространява само през нейните канали във видео, ще се разбере в следващите седмици. Както и дали ще продължат да гостуват министри и други политици - изявите на министри се одобряват от Министерския съвет, а представителите на ГЕРБ се координират от пресцентъра на партията, в който отиде личния ПР съветник на премиера Севделина Арнаудова. Радио "К2" през 2019 г. (според данните, предоставени за регистъра на Министерство на културата) е получавало средства по договори с министерства, други институции и партии. Най-голяма е стойността на този, на Министерството на икономиката - над 30 000 лева по два договора. Почти 20 000 лева са от Министерството на туризма, 10 000 лева от Министерството на околната среда и водите (МОСВ) и над 17 000 лева от Столичната община. От политическите сили в "К2" са се рекламирали ГЕРБ и ВМРО. За почти 10 000 лева програмно време е закупило и Ръководство на въздушното движение (РВД). През 2018 г. най-големият институционален рекламодател в "К2" е била Българската банка за развитие (ББР) със 70 000 лева за кампания за професионално и дуално образование, а две министерства - земеделското и социалното, са инвестирали по почти 15 000 лева за излъчване на информационни материали.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Съдът върна на работа бивш директор в МВР, уволнен от Рашков

Жестоки глоби за търговеца при некоректни цени в евро и лева

Шеф Станислав Иванов с кулинарно шоу на живо пред магазин BILLA в „Хиподрума“

Столичният общински съвет гласува бюджета на София

Жълт код за силен вятър и прах от Сахара

Кой има имен ден днес, 28 март, 2024 г. Честито!

Протест блокира центъра на София

Прогноза за времето - 28 март 2024 г. (четвъртък)

Отменени полети до и от Виена на летище "София"

Предлагат бърза ликвидация на фирми без скорошна дейност и нает персонал

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com