Безпилотният самолет падна, издирваните не са намерени

6530
Безпилотният самолет падна, издирваните не са намерени

Безпилотният самолет, с който издирват изчезналите трима работници във взривените складове, е паднал вследствие на силния вятър. В момента военни и специалисти с бронираните машини “Пустинна котка” са тръгнали да търсят падналото безпилотно летателно средство, предаде БЛИЦ.

Подготвя се да започне работа и специализираният робот. Експерти уточняват как да бъде управляван – от разстояние един километър или с ретланслатор. Целта е да се разровят отломките край дупката, където е била сградата, в която са се намирали изчезналите. Роботът има термична камера, която ще сигнализира за опасности.

Робот и безпилотен самолет последна надежда за намиране на оцелели

Спасителните екипи ще прибегнат до използването на робот за проверка района на взривовете. Днес предстои доста работа основно на групи...

Обстановката е много лоша. Горе положението е страшно. Има огромен кратер и разхвърляни множество парчета бетон, заяви следователят Георги Илиев, който присъства на първия оглед на взривения район на складовете край село Лозенец, предаде Стандарт нюз.

Двете машини, тип "пустинна котка", на Министерство на отбраната обходиха района за около два часа и се завърнаха на Петолъчката около 12,30 ч. По предварителни данни нанесени са сериозни материални щети и не са открити следи от тримата работници, които са в неизвестност. Възможно е и телата им да са напълно опустошени следствие на мощния взрив и опустошителния пожар, който се е разразил веднага след него.

Работниците, които се издирват, са едни от най-добрите ни служители. Това каза собственикът на компанията Десислав Делев.

Двама от служителите са на работа от самото създаване на фирмата. Делев беше категоричен, че работниците са преминали всички задължителни инструктажи за работа и са специалисти. Той заяви, че не знае какво е точното количество на взривовете, които избухнаха вчера, и допълни, че това ще установи разследването.

Искат изслушване на Цветанов и Ангелов за взривовете

Депутатите от "Атака" и Коалиция за България поискаха от парламентарната трибуна изслушване на министъра на вътрешните работи Цветан Цв...

Във фирмата е установяван ежедневен контрол от представители на КОС към Министерството на вътрешните работи, фирмата разполага със сертификати за качество на работата и ги спазва. Семействата на изчезналите ще бъдат подпомогнати финансово, посочи Делев.

Редактор: Яна Баярова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com