Благотворителна кампания изработва дрехи за кукли в Пловдив

4736
Благотворителна кампания изработва дрехи за кукли в Пловдив
Снимка: Getty Images/Guliver

Общинският детски комплекс в Пловдив организира проект, който ще зарадва децата в детските отделения и клиники в града. Ръководителят на школата по дизайн и хоби в ОДК – Пловдив Мария Катилева стартира кампания за изработване на дрехи за кукли. Проектирането на тоалетите ще се състои в рамките на онлайн обучението на децата, а ушиването на облеклата ще се осъществи в ателието на школата. Финалните модни тоалети ще бъдат представени на изложба в сградата на ОДК. Школата по фотография към ОДК – Пловдив ще заснеме куклите фотомодели и ще изработи презентация с онлайн ревю на куклите.

За проекта се изискват много кукли тип „Барби“ и от ОДК – Пловдив се обръщат с молба към всеки, който може да подари кукла, да го направи. Куклите може да са стари, но е нужно да са запазени и здрави. След приключване на ревюто всички събрани кукли ще бъдат дарени на детските отделения и клиники в Пловдив. Всеки, който желае да помогне, може да изпрати кукла на адрес булевард „Шести септември“ №193, за Мария Катилева - ръководител на школата по дизайн.

Не сме си и мечтали за по-хубава Барби! Марго Роби влиза в ролята на куклата (СНИМКИ)

Холивудската актриса Марго Роби ще има честта да влезе в ролята на култовата кукла Барби в първия игрален филм за нея на Warner Bros и ...

Центърът за подкрепа за личностно развитие – Общински детски комплекс – Пловдив е институция в системата на предучилищното и училищното образование, в която се организират и провеждат дейности по интереси в областите „Науки и технологии“, „Изкуства“ и „Спорт“. Центърът предлага позитивна образователна среда, насърчаваща развитието на децата. В ЦПЛР функционират емблематични за града хорови и танцови състави, ръководени от изявени в областта на изкуствата личности. Екипът е представен от високо квалифицирани преподаватели с опит. Участието в заниманията по интереси в ОДК – Пловдив е безплатно и е свободен избор на детето. В момента всички школи работят онлайн. Въпреки това школите по математика и български език не спират подготовката на учениците за национално външно оценяване и държавни зрелостни изпити, които са безплатни за децата от община Пловдив. През новата 2020 г. /2021 г. учебна година в ОДК са сформирани 282 групи към 36 школи в трите области, като броят на децата, включени в тях, е приблизително 2 500. През настоящата година стартира и школа по немски език за начинаещи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 29 март 2024 г. (петък)

Проф. Топалов: Болно ми е, че България не е щастлива държава

Най-важните новини за деня: 28 март 2024 г.

Евро или лев: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Адм. Ефтимов: Военните даваме своя принос, но инвестициите в отбраната са критични

Стотици трудови злополуки са регистрирани в страната ни за 2023г.

Атанас Шарков: Истинската диверсификация означава намаляване на влиянието на Русия в Европа (ВИДЕО)

Kaufland повишава количествата на българските плодове и зеленчуци в магазините си

Времето утре - 29 март 2024 г.

АКФ иска ръководството на МВР да бъде изслушано в комисията за Нотариуса

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com