X
 
 

БНР отлага юбилиейния си концерт и церемонията "Сирак Скитник"

769 0
БНР отлага юбилиейния си концерт и церемонията "Сирак Скитник"
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински
Българското национално радио отлага концерта, посветен на 85-годишнината на медията и връчването на голямата награда „Сирак Скитник” и годишните награди.

Решението е на Управителния съвет на общественото радио. Събитието се отлага до утвърждаване на годишния бюджет за 2020 година, заявяват от БНР.

Депутатите удължиха срока за изготвяне на одит от Сметната палата на БНР

Депутатите удължиха с месец и половина срока, в който Сметната палата трябва да предостави резултатите от възложения ѝ финансов одит на...

Ръководството на радиото се извинява за причиненото неудобство на всички участници и гости. От там казват, че поканите ще бъдат валидни за спектакъла, когато бъде насрочена нова дата за неговото провеждане.

Припомняме, че преди дни СЕМ избра новият генерален директор на националното радио Андон Балтаков. Кой е той можете да прочетете ТУК.

Той обяви, че ще започне с ревизия на работните заплати, хонорарите и допълнителните бонуси, както и срещи със служителите. ВИЖТЕ ТУК.

Actualno.com припомня, че в деня на избора на новият генерален директор - 22 януари, депутатите удължиха с месец и половина срока, в който Сметната палата трябва да предостави резултатите от възложения ѝ финансов одит на Българското национално радио (БНР). Окончателният доклад трябваше да бъде готов в края на януари, но се налага срокът да бъде продължен заради забавяне при получаване на информацията, свързана с решения на Управителния съвет на БНР.

Новият директор на БНР започва с ревизия на заплатите и хонорарите в радиото

Едно от първите неща, които ще направи новият генерален директор на БНР, е да изиска разчетите и счетоводните книги за работна заплата...

Одитът на финансовото управление на БНР обхваща периода от 1 януари 2017 г. до 30 септември 2019 г., а окончателния доклад на Сметната палата трябва да бъде готов до 10 март 2020 г. Още по темата четете ТУК.

Решението за финансова проверка депутатите взеха през месец септември 2019г., а причина за това стана информацията, че обществената медия е натрупала дефицит в размер на около 4 млн. лева.

Actualno.com

Етикети:

Последно в Актуално