БОЕЦ с поздрав за рождения ден на Пеевски: Желаем му крепко здраве, смели прокурори и независим съд

4217
БОЕЦ с поздрав за рождения ден на Пеевски: Желаем му крепко здраве, смели прокурори и независим съд
Снимка: БГНЕС

"Приятели, днес своя 41-ви рожден ден празнува бившият български депутат, медиен магнат, олигарх, следовател, шеф на ДАНС, заместник министър в Министерството на държавната политика по бедствията и авариите, парламентарен секретар и шеф на борда на пристанище Варна, избраният за евродепутат, но отказал се от поста заради своя неподправен патриотизъм, истинският обединител на нацията - Делян Славчев Пеевски!

От БОЕЦ му желаем крепко здраве, смели прокурори и независим съд", обръщат се от гражданското сдружение към бившия депутат.

Карадайъ: ДПС плътно стои зад Делян Пеевски, докато няма факти и доказателства

„Ние не си изхвърляме и захвърляме приятелите, ако не са го заслужили. Г-н Пеевски е бил част от парламентарната група на ДПС и к...

Припомняме, че на последните избори Пеевски не влезе в листите на ДПС, а заместник-председателят на движението Йордан Цонев коментира, че решението за това не е партийно, а лично. "Ние си го харесваме", допълни тогава Цонев.

В началото на коронакризата през миналата година фирми, свързани с Делян Пеевски, бяха сред крупните дарители на различни болници, което доведе до вълна от показни благодарности. ДПС използваха това и описваха техния депутат като дарител, загрижен за добруването на нацията.

На този фон се задаваха поредица от въпроси за странното забогатяване и скритата власт на Пеевски. Но те не успяваха да постигнат никакъв друг отговор от бившия премиер Борисов, освен съобщаване на фактическата обстановка: "г-н Пеевски е просто депутат".

САЩ наложиха на 2 юни санкции на хазартния бизнесмен Васил Божков, бившия депутат и издател Делян Пеевски и близкия до него Илко Желязков, който беше зам.-председател на Бюрото за контрол на специалните разузнавателни средства.

Стоян Тончев: В МВР, прокуратура и съд има служители, които са зависими от Пеевски

"В МВР, прокуратура и съд има служители - да, служители са, защото трябва да служат на гражданите и закона, - които са зависими от Пеев...

Санкциите по американския закон „Магнитски“ предвиждат блокиране на активите на наказаните в американски банки и под контрола на американски лица. Мерките засягат възможността на санкционираните да развиват бизнес на западните пазари.

Впоследствие България започна изготвянето на списък на лицата, които са свързани със санкционираните. Целта беше установяването на "асоциирани лица", които попадат или потенциално биха попаднали в обхвата на санкциите, наложени от Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC) на министерството на финансите на САЩ.

Сред тях съвсем очаквано се оказа и майката на Делян Пеевски – Ирена Кръстева.

С това дойде и първата изненада. Оказа се, че Кръстева е възразила срещу включването си в списъка на свързани лица по закона “Магнитски”. По думите на финансовия министър Асен Василев в писмо до институцията тя твърди, че “няма нищо общо с г-н Пеевски”.

Само Божков не се отказва от Пеевски

Ирена Кръстева няма нищо общо със сина си Делян Пеевски, ДПС - също, по думите на партийния лидер. Само Божков не се отказва от него - ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

В Пампорово отчетоха минусови температури

"Луковитският тенекеджия": Агресивен щъркел пак атакува коли

Георги Милков: Нетаняху има свои причини да нападне Иран

Тихомир Безлов: От изборите в Австрия зависи дали ще влезем изцяло в Шенген

Прогноза за времето - 19 април 2024 г. (петък)

Най-важните новини за деня: 18 април 2024 г.

БНБ предупреди: Измамници се обаждат от наше име

Иво Инджев: Играчите в близкоизточния регион са много, но никой от големите фактори не иска ескалации (ВИДЕО)

Kaufland България поема председателството на Сдружението за модерна търговия (СМТ)

НСИ: Ядем повече месо и по-малко хляб и кисело мляко

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com