Бой при личен лекар заради поставена ваксина в Русенско (ВИДЕО)

14631
Бой при личен лекар заради поставена ваксина в Русенско (ВИДЕО)
Снимка: iStock/Guliver

Венцислав Ангелов, известен като Венци Чикагото, се сби с личен лекар в Ново село, Русенско. От видео, излъчено на живо във Facebook става ясно, че причината е поставена ваксина, след която, по думите на Ангелов, имало трагични последици. След публикуването на видеото, прокуратурата се самосезира и е започнала проверка по случая. 

В здравната служба в 10:30 сутринта Венцислав Ангелов и съпругата на починал ваксиниран човек от селото са влезли в кабинета на д-р Ивайло Иванов. Потърсили му сметка защо, според тях, той е задължил въпросния мъж да се ваксинира с "Янсен" и казал ли е докторът, че мъжът не трябва да се ваксинира с нея, ако има сърдечни проблеми. На кадрите се вижда бурен спор, окървавен лекар и Ангелов, който е превързван от медицинска сестра. По време на свадата докторът бута телефона, с който Ангелов снима и започва боричкане, а в края се вижда кръв по доктора и как медицинска сестра превързва Ангелов.

Откриха нов сериозен страничен ефект от ваксините на AstraZeneca и Janssen

Европейската агенция по лекарствата съобщи за новооткрит страничен ефект след поставяне на ваксините на AstraZeneca и Johnson&Johns...

"Беше поради факта, тъй като му казах, че е европейско изискване във всички ваксинационни центрове да има кратките характеристики на ваксините, които ги има в България. И му казах - защо нямате кратките характеристики на продуктите, които предлагате и тогава получих два юмрука в лицето, без да съм му посегнал или обидил", обясни той. Според Ангелов той е оставил телефоните и е опитал да спре доктора, който го е налагал. „Той не спира, повалям го на земята, кръвта ми тече върху него, казвам: "Спри се, луд ли си?" и той каза: "Добре, спирам" и тогава всичко приключи. Ангелов е категоричен, че ще отнесе случая до прокуратурата, тепърва се очаква и позицията на д-р Иванов. На последните избори Венцислав Ангелов беше кандидат за президент, но ЦИК не го допусна до участие заради проблеми в документите. Той е известен и като редовен участник в протести срещу ваксините и мерките срещу Covid.

Въпреки обвиненията срещу лекаря, хората от селото казват, че д-р Иванов не е задължавал никого да се ваксинира и всички го описват като добър специалист, който винаги помага на хората. Самият доктор отказва да застане пред камерата на БНТ, като уточнява, че ще стори това, след като се посъветва с адвокатите си.

Българският лекарски съюз сезира прокуратурата за случая и настоя за незабавни действия от страна на компетентните органи заради упражнената вербална и физическа агресия срещу д-р Ивайло Иванов. “Български лекарски съюз е категоричен, че няма да търпи лекари да бъдат унижавани, подлагани на тормоз и душени, докато се опитват да си вършат работата и настоява законът да бъде приложен с цялата му строгост! Пороят от обидни думи, придружени със закани за убийство и затвор, размяната на юмруци и опита за душене на медицинско лице са недопустими!”, казаха от БЛС.

Пулмолог: Само един Дон Кихот може да вярва, че у нас има мерки срещу COVID-19

Само един Дон Кихот може да вярва, че в България съществуват мерки срещу COVID-19. Хората не ги спазват, а протестират срещу тях. Няма ...

Съсловната организация е категорична, че подобна агресия е грозна, унизителна, крайно неприемлива, прекрачва всички граници на нормалността и настоява за бързи действия от страна на Прокуратурата. БЛС се ангажира с юридическата защита на д-р Ивайло Иванов, както и на всеки друг лекар, който е подложен на насилие. Цялата организация, с всички налични ресурси, ще направи необходимото, за да бъдат подведени под отговорност виновните.

От съсловната организация припомнят, че на телефон 02/ 9 07 07 07 могат да бъдат подавани сигнали за упражнена агресия над лекари и специалисти по здравни грижи. Те ще бъдат незабавно предавани до главния прокурор, съгласно подписаното споразумение между БЛС, МЗ и Прокуратура на Република България.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Разбиха мрежа за нелегална продажба на хормонални медикаменти

Бомбени заплахи в Софийския университет и Съдебната палата

Измъчвани и пребивани: 21 българки са били карани да проституират в Италия

Дават 50 000 лева за откриването на Ивана от Дупница

Апелативният съд в Пловдив гледа делото по случая „Цалапица”

Откриха трупа на мъж след потушаването на пожар в Благоевград

Излъгаха, че им е син: Мъж и жена се опитаха да извадят българска лична карта на чужденец

Делото "Дебора" отново не тръгна

Жена загина при катастрофа с ТИР край Враца

Със сак с марихуана: Задържаха трима души след наркосделка в София (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com