Бойко Борисов: Заклевам се във всичко свято, един лев не съм взел от Васил Божков

11511
Бойко Борисов: Заклевам се във всичко свято, един лев не съм взел от Васил Божков
Снимка: Министерски съвет

„Бъдете убедени, нито стотинка, нито към мен, нито към партията. Всеки друг си носи отговорност – Горанов, Менда Стоянова… Аз им вярвам, но не съм аз“. Това заяви в интервю за БТВ Бойко Борисов. Коментарът му бе по повод твърденията на Васил Божков, че е дал на премиера и на финансовия министър Владислав Горанов 60 милиона лева.

“Много е интересно защо толкова години се е развивал добре неговия бизнес и никой не го е закачал. Изведнъж в последните – 2018, 2019-та година, започва да тегли такива суми. Защо до този момент не ги е теглил? Как за това не знае никой от неговите съдружници? Пет години е работил абсолютно спокойно“, заяви премиерът.  

Заркова пита: Ще позволи ли Бойко Борисов да бъде вечно проверяван?

Проверките на антикорупционната комисия (КПКОНПИ) за несъответствие между имущество и доходи може да продължава с години преди комисият...

„Господин Божков е идвал на срещи с мен, идвал е на срещи с прокурори, идвал е на срещи на футболните съюзи. “Нове холдинг“ правеше “Спортист на годината“, ако не се лъжа. И не е било срамно да се видя с него. Не е било срамно да контактувам с него. Кога възникна проблемът? Проблемът възникна когато неговите съдружници от 20-30 години внесоха сигнали срещу него", заяви още Борисов.

„Нито съм го виждал оттогава, нито съм го чувал, нито по такава тема сме говорили. Да пукна ето тук, ако една стотинка, един лев, едно евро, един долар. Васил Божков ме е черпил една пура“, категоричен бе Борисов. „Не му прави чест. Ако някой си е позволил да взима пари от него, нито знам, нито е споделено с мен. На мен нито една стотинка не е дал и се заклевам“, допълни премиерът като на няколко пъти се прекръсти.

„Като е укривал данъци, цялата сега хазартна комисия е разследвана. Всеки носи своята отговорност. Аз отговарям за себе си – към мен и към партията нито една стотинка той не е дал“, каза още Борисов. На въпрос защо толкова години неплащането на данъци е останало незабелязано, Борисов отговори: „А защо толкова много години той не е казал, че има такива проблеми?“

„Много хора, на които не съм дал да си правят далаверите, след това се обръщат срещу мен. С много олигарси съм направил така, че парите след това да отидат в държавния бюджет. Помните ли когато три посредници имаше между България и Русия за доставка на природен газ. По време на моето управление с 50 процента близо падна цената на природния газ и махнахме тези три посредника, вследствие на което издателят на свободната медия всеки ден ме окарикатурява. Сега 700 милиона липсват, хазартът стана 100 процента държавен, парите ще отиват за българския спорт 100 процента. Пак карикатури и комикси. Нищо, нека ме рисуват, но парите от тези олигарси ще отидат в държавния бюджет, ще отидат при спортистите, при пенсионерите, за магистралите и всичко останало“, каза още Борисов.

Борисов изуми с неграмотност за парното: На прогнозни цени ще ми правят цена (ВИДЕО)

През годините топлофикациите са задлъжнели много, затова вдигат цената, но днес ще излязат да обясняват за цената. Това заяви премиерът...

Взехме бизнеса на Божков в полза на държавата. От него съм получавал само една пура, никога не съм вземал пари. Няма как той да те обича, като е беглец, червена бюлетина от Интерпол, 18 обвинения. Това заяви пред БНТ премиерът Бойко Борисов.

Карикатурите са ми любими. Много олигарси, които бяха засмукали народа със своите октоподни пипала, имаше един за доставката на газ - имаше три посредника, които да повишат цената, да гепят парите, докато дойде газа в България. С „Газпром“ подписахме договора с 42% намаление цената на газа. В МС в понеделник свиквам извънредно заседание - 201 млн. връщаме на потребителите. Този започва да ме карикатурира, защото е издател на независима медия, но парите си дойдоха при народа, не плащат толкова вече и няма да плащат. Хазартът защо да не е за българския спорт и спортисти. Сега стана това, преди 10 г. не ни е било това приоритет. Ама как ще получа пари от Божков, от него съм получавал една пура и то в централата на ГЕРБ. Аз ще правя комикси също. По принцип премиер не може да говори, ако кажеш истината, веднага ще кажат, че си се набъркал в свободата на словото. Ще дойде моето време, когато ще си правя карикатури, ще посочвам с пръсти. Ако някой е вземал пари, в момента прокуратурата разследва цялата комисия. Аз се заклевам във всичко свято една стотинка, едно евро, ако някъде нещо може да ми се търси морал, някаква вина, то е, че съм помагал на футбола и съм търсил за всички отбори. Никога закон не е променян в услуга на когото и да било, каза Борисов.

Не мога да кажа, че е срамно или че съм забранил на когото и да е да се вижда с него (бел. ред. Васил Божков) от правителството. Той е водещ в един цял сектор бизнесмен. Защо години наред всичко това си тече и изведнъж започват новите политически проекти и изведнъж започва да се казва, че вади пари и плаща на правителството, на ГЕРБ или на мен. Неговите сътрудници не са ли знаели през тези години ако са се отклонявали пари, не са ли знаели как се купуват тези културно-исторически ценности? Затова и тогава имахме сблъсъци. В един момент те излизат и подават сигнал, тогава ние назначаваме ревизия. Те подават сигнал за това, което е извършвал Божков. И МВР, ДАНС и прокуратурата, под ръководството на главния прокурор започват да работят, къде е нашата вина, запита Борисов.

Така беше в Костинброд, измислят нещо, вкарват телевизия, правят изведнъж „уау“ – автобуси с двойни дъба, разкарват бюлетини и т.н. отбеляза премиерът.

Колегата Цветанов направи каквото можеше за ГЕРБ, сега прави каквото може да разбива, каза с усмивка Борисов.

Божков показа схема на корупция и рекет с хазарта на прокуратурата

Васил Божков показа схема на корупция и рекет с хазарта на прокуратурата. В нова публикация в социалната мрежа Facebook обвиняемият биз...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 17 април 2024 г. (сряда)

Най-важните новини за деня: 16 април 2024 г.

Протест пред Съдебната палата иска оставката на Сарафов (ВИДЕО)

Обвинените за контрабанда Димитрови са имали влияние на високо ниво в държавата, твърди ДАНС

Времето утре - 17 април 2024 г.

Четвърти в НАТО сме по дами в армията

"Да, България" избира между девет имена кандидатите си за Европейския парламент

239 тона въглеродни емисии е спестила Kaufland България през 2023 г. от използването на палети за многократна употреба

"Правосъдие за всеки" организира протест срещу спряната съдебна реформа

Център за интеграция на ромите организира конкурс по проект финансиран от ЕС

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com