Бойко търси инвеститори в Катар

5809
Бойко търси инвеститори в Катар
Премиерът отива на работно посещение в емирството

Министър-председателят Бойко Борисов ще бъде на официално посещение в емирство Катар, гр. Доха, от 13-ти до 15-ти март 2012 г.

В рамките на тридневното посещение премиерът ще проведе срещи с емира на Катар шейх Хамад бин Халифа Ал – Тани и с премиера на арабската страна шейх Хамад Бин Джасим Бин Джабр Ал-Тани. Основна тема в разговорите ще бъде развитието и задълбочаването на двустранните икономически отношения между Катар и България.

Борисов: Здравният министър си отива, ако не влезе в час

Стефан Константинов ще си отиде, ако не влезе в час. Това каза премиерът Бойко Борисов в сутрешния блок на bTV „Тази сутрин&rdquo...

Акцент във визитата е българо-катарски бизнес форум, който българският правителствен ръководител ще открие в катарската столица Доха.

В събитието ще се включат представители на 103 български фирми от различни браншове – хранително-вкусова промишленост, туризъм, строителство и недвижими имоти, фармация и др. Българската страна ще бъде представена като потенциална инвестиционна дестинация за компании от Катар и региона. Ще бъдат подчертани възможностите за инвестиции от катарски компании в няколко основни области у нас, сред които земеделие и хранително-вкусова промишленост, инфраструктура, транспорт.

По време на форума ще бъдат очертани конкурентните предимства на България като основна туристическа дестинация в региона, възможностите за развитие на българския пазар и за задълбочаване на българо-катарските бизнес отношения в строителството и недвижимите имоти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com